Заради по-скъпите горива постепенно се увеличават и цените на билетите

...
Заради по-скъпите горива постепенно се увеличават и цените на билетите
Коментари Харесай

Поскъпване на междуградските превози в Благоевград

Заради по-скъпите горива последователно се усилват и цените на билетите за междуградските транспорти в Благоевградска област. Превозвачи плануват и ново повдигане на цените до няколко месеца.

Горица Шушкова е на 68 години, постанова ѝ се да работи и всеки ден пътува от село Бараково до града. Двупосочният билет до Благоевград и назад ѝ коства 3 лв. дневно. Жената споделя, че ще би трябвало да се лиши от някои хранителни артикули, с цел да може да си разреши да пътува, в случай че цените продължат да се повишават.

" До Кочериново с 40 стотинки, до Пороминово има нарастване с 50-60. На село пребивавам, виждам си градинка, не закупувам зеленчуци, отглеждам си ги и вървя и на работа и това е спасението. Аз съм пенсионерка, само че работя, другояче не мога да устоя, никога ", споделя Горица Шушкова.

Част от транспортните компании в Благоевград към момента не са повишили цените на билетите за междуградските транспорти, тъй като се притесняват, че, в случай че го създадат, ще изгубят огромна част от пътуващите. Други превозвачи обаче споделят, че не могат да задържат старите цени.

" Ще се наложи да се усилят цените най-малко с 10 %, цените са доста динамични, от през днешния ден за на следващия ден се подвигат, горивата с по 5-10 стотинки на литър, дори и повече, пасажери няма, рейсовете се движат всеки ден и по този начин е доста мъчно. В 20 локални рейсове возим по един-двама индивида, доста рядко да се изпълни рейсът на 50 % ", съобщи Ангел Рашков, притежател на транспортна компания.

" Най-вероятно от пандемията се тормозят и заобикалят пътуванията, по този начин или другояче няма доста, само че, в случай че се вдигнат цените, ще са още по-малко пасажерите ", сподели още Венцислав Ваклев, шеф автогара Благоевград.

Ако ограниченията към пандемията се затегнат, а покачването при цените на горивата продължи, доста компании за пътнически транспорти може да банкрутират, признават превозвачи.

Автор: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР