Заради пандемията от Covid-19 новият вариант на оперативната програма "Човешки

...
Заради пандемията от Covid-19 новият вариант на оперативната програма "Човешки
Коментари Харесай

Новият вариант на ОП Човешки ресурси - с фокус върху пазара на труда и обучения по дигитални умения

Заради пандемията от Covid-19 новият вид на оперативната стратегия "Човешки запаси " е със мощен фокус върху пазара на труда и огромни образования по цифрови умения. Заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова разгласи пред БНР, че заетите и обществено слабите ще се образоват, с цел да употребяват свободно електронни услуги на администрацията.

"Хора с увреждания, хора, които са от рисковите групи, хора в предпенсионна възраст, пенсионери. Новите средства по React-EU, опцията, да минат къси образования. Включително на част от пенсионерите им е належащо, с цел да могат да се оправят с банкомата и да си получат пенсията ", сподели Русинова.

Сериозен запас оперативната стратегия ще насочи към курсове за подготовка и преквалификация. Младите остават акцент.

"Част от младежите, които заминаваха в чужбина да учат, сега са се насочили към български университети. Това безспорно ще вдигне качеството на хората, които приключват висше обучение и върху работната мощ, тъй че ще разработим пакети от ограничения особено за младежите да останат да работят в България ", изясни още заместник-социалният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР