Заради опасността от изригване на вулкана Агунг на индонезийския остров

...
Заради опасността от изригване на вулкана Агунг на индонезийския остров
Коментари Харесай

Министерството на външните работи предупреждава за опасност на остров Бали

Заради заплахата от изригване на вулкана Агунг на индонезийския остров Бали, Министерството на външните работи и посолството на Република България в Джакарта обръщат внимание на българските жители, че Индонезия е повишила равнището на възможен риск от изригване на най-високата четвърта степен, оповестява ведомството.

Нашите сънародници, които се намират на остров Бали, да наблюдават известията на локалните медии и да следват прецизно напътствията на управляващите при положение на изключителна обстановка, предлага Министерство на външните работи.

Гражданите, които се намират там, да вземат персонални ограничения за сигурност като:
- Да се уверят, че разполагат с задоволително питейна вода и хранителни продукти;
- Да се снабдят с маски против прах;
- Да пазят персоналните си документи;
- Да се свържат с туроператора или самолетната компания си, с цел да се уверят, че при положение на евакуация ще бъдат превозени до безвредно място.
- Да се уверят, че имат годна здравна застраховка, включваща помощ при изключителни обстановки, в това число вследствие на вулканична дейност;

При вероятно изригване на вулкана, преппоръката на министерството е хората н да не излизат навън и да не отварят прозорци. А в случай че носят контактни лещи да ги заменят с диоптрични очила, тъй като вулканичната пепел би могла да сътвори риск от инфекции.

Министерството на външните работи и посолството ни в Джакарта приканват също така всички българи, намиращи се понастоящем на остров Бали, да се записват на уеб страницата на министерството в рубриката " Пътувам за ", като дават мобилен телефон, имейл и прецизен адрес на местожителство на остров Бали. Така консулските ни управляващи ще могат да окажат своевременна помощ. Българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Джакарта на тел. +62 21 390 4048, а при изключителна обстановка и в извънработно време – на денонощния дежурен телефон +62 811 932 200.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР