Заради огнената стихия президентите на Франция и Бразилия влязоха в

...
Заради огнената стихия президентите на Франция и Бразилия влязоха в
Коментари Харесай

Опустошителните пожари в горите на Амазония разпалиха политически страсти

Заради огнената буря президентите на Франция и Бразилия влязоха в дискусия. За 48 часа в амазонските гори са регистрирани над 2500 огнища. От началото на годината пожарите в Амазония са над 75 000, което е с 85% повече в съпоставяне със същия интервал предходната година.

В сърцето на Амазония. Хората от племето Мура обезверено се пробват да опазят горите си. За този сезон огнените стихии не са необичайност, само че за първи път от години мащабите и броя на огнищата са толкоз огромни.

Френският президент съпостави огнената буря с " интернационална рецесия ".
Нашата къща гори. Буквално. Амазонската гора - белите дробове, които създават 20% от кислорода на планетата, е в пламъци.
С видео във Facebook бразилският президент отговори на Макрон да не употребява вътрешнополитически проблем за политически цели. Жаир Болсонаро прикани да не се основава " екологична суматоха ".

Амазония е два пъти площта на Европа. Това е най-голямата тропическа гора на Земята.
Дъг Мортън, НАСА: При пожарите се отделя въглеродът, който съхраняват дърветата. Той попада в атмосферата като въглероден диоксид или метан.  © БГНЕС
Според прирородозащитници повода за унищожителните пожари е обезлесяването на джунглата, което се е нараснало от идването на власт на Жаир Болсонаро.
Жаир Болсонаро, президент на Бразилия: Кой пали горите? Не знам. Всеки може да е. Може да са фермери, само че за мен най-заподозрени са неправителствените организации.
Международните рецензии против Бразилия започнаха преди дни, откакто Норвегия и Германия обявиха, че няма да заплащат за запазване на амазонските гори, тъй като финансирането не дава резултати.

Френският президент и немският канцлер приканиха амазонските пожари да бъдат разисквани на срещата на Г-7, която стартира на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР