Заради новите изисквания за преминаване от Великобритания към Франция след

...
Заради новите изисквания за преминаване от Великобритания към Франция след
Коментари Харесай

МВнР: Камионите към Дувър се движат бавно

Заради новите условия за прекосяване от Англия към Франция след негативен тест за ковид, трафикът на камиони в област Кент, Англия, се движи постепенно. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

Те поучават водачите на камиони да следват напътствията на  @KentHighways and Highways England за последните актуализации на трафика, преди да отпътуват за Кент.

За водачи на камиони проби за COVID-19  не се оферират в нито едно здравно заведение в региона на област Кент. По информация на посолството ни в Лондон местата, на които водачите на камиони могат да си създадат тест за COVID-19, са две.

За тези, които се насочат към пристанището на Дувър, пробата се прави на летище Манстън, преди да отпътуват за Дувър. Пощенският код за въвеждане за пътешестване към нужния вход на летище Манстън е CT12 5BL.

Тестване за COVID-19 се организира и на кръстовище 8 на M20 за водачи на тежкотоварни коли, които се насочат към Eurotunnel.

Шофьорите би трябвало да са в камиона си и да останат в него, в случай че не е поискано да го изоставен от член на полицията в Кент или медицински личен състав. Определената обществена отдалеченост от 2 метра би трябвало да се съблюдава. Резултатът от теста излиза след 40 минути.

Ако резултатът на водача е негативен, ще бъде ориентиран към отправната му точка. Ако резултатът от теста е позитивен, спомагателна информация ще бъде предоставена на място, като ще се извърши спомагателен PCR тест и ще бъде оказано нужното подпомагане. Осигурени са храна и вода по време на чакането.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44  20 7584 9400, +44 20 75893763.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР