Заради неплатени сметки за ток, надхвърлящи 3 млн. лв., Енерго-Про

...
Заради неплатени сметки за ток, надхвърлящи 3 млн. лв., Енерго-Про
Коментари Харесай

Енерго-Про спира тока на ВиК-Кубрат, хиляди могат да останат без вода

Заради неплатени сметки за ток, надхвърлящи 3 млн. лева , Енерго-Про Продажби предизвести, че ще спре подаването на електрическа енергия към ВиК „ Меден бунар “ в Кубрат, оповестиха от енергийното сдружение. Оттам показват, че има заплаха жителите на Кубрат и на още 17 обитаеми места да останат без вода. Дългът е насъбран в границите на пет години.
Водоснабдителното сдружение е 100% общинска благосъстоятелност и от Енерго-Про са отправили предложение към локалната власт в Кубрат да подсигурява заплащанията на дълга. Очакванията са на днешното си съвещание общинските съветници да гласоподават спогодителен протокол. Ако това не се случи, ще бъде спряно подаването на електрическа енергия към административната постройка на водното сдружение, а два дни по-късно същата орис ще показа и всички негови помпени и пречиствателни станции, както и сондажите.
Информацията на Енерго-Про е, че от началото на 2019 година услугите на водоснабдителното сдружение, осъществявани на територията на община Кубрат, ще преминат асоциация „ Водоснабдяване-Дунав “ в Разград. Това крие заплаха от разпродажба на ВиК „ Меден бунар “ и при неналичието на активи отговорностите ще станат несъбираеми.
От Енерго-Про са отправили покана за непринудено заплащане на дълга още на 28 ноември. Компанията оперира в Североизточна България и нейни представители са потърсили подпомагане от министерствата на енергетиката и на районното развиване за решение на казуса с неплатените сметки за милиони от страна на общински и държавни сдружения от ВиК-сектора, които са най-големите длъжници на Енерго-Про.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР