Заради нарастването на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания

...
Заради нарастването на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания
Коментари Харесай

Грипната ваканция в област Стара Загора се удължава до 22 януари

Заради повишаването на заболяемостта от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) през интервала 14 - 17 януари грипната почивка в област Стара Загора се удължава с два дни.
Очаква се стойностите на заболеваемост да доближат до към 300 на 10 000 население. Затова от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) са предложили на Регионалното ръководство на образованието грипната почивка да се удължи с още два дни - 21 и 22 януари.
От инспекцията продължава реализирането на надзор на детските заведения за съблюдаване на утринния филтър за недопускане на заболели деца и личен състав и лекуването им в тях. Следи се и за спазването на противоепидемичения режим в лечебните и здравните заведения.

Да се заобикалят затворени пространства, където се събират доста хора. Често да се проветряват пространствата, където престояват повече хора. Избягвайте разтъркването на очите, пипането в носа и храненето с неизмити ръце.

Носенето на маска попречва разпространяването на вируси в помещението, в случай че я носи болният човек. За да е ефикасна, маската би трябвало да се сменя на всеки 2 часа.

Спазвайте добра персонална и социална хигиена. Препоръчваме на заболелите да търсят навреме здравна помощ и да се заобикаля самолечение, а на общопрактикуващите лекари да назначават навреме антивирусна терапия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР