Заради истерията около африканската чума все повече хора предпочитат риба

...
Заради истерията около африканската чума все повече хора предпочитат риба
Коментари Харесай

Заменихме свинското с риба

Заради нервността към африканската чума от ден на ден хора избират риба пред свинско месо. Пловдивски търговци регистрират съществено нарастване на продажбите в последните седмици, а огромните хранителни вериги са заредили всевъзможни морски блага - риби, миди, скариди, калмари, стриди. Раздвижване има и по тържищата за жива риба в града, оповестява TrafficNews.

Същата наклонност следи и доктор Йордан Господинов, изпълнителен шеф на Асоциацията на производителите на рибни артикули. Според него обаче растежът не е обвързван толкоз със болестта по прасетата, а е устойчива наклонност в последите години. „ През лятото се употребяват главно черноморски и вносни средиземноморски и океански риби, а през зимата – български сладководни риби”, уточни пред наш кореспондент Господинов.

Той изясни, че в страната ни се създават и ловят към 50 типа риба. Производственият интервал за шаран, толстолоб, амур приключва през октомври-ноември, преди огромните студове, когато се регистрира и взривът на потреблението на шаранови риби. Вносът пък е от целия свят и включва над 200 типа риби, мекотели и ракообразни. „ Внасяме всичко, което изисква консуматора, в това число и живи крабове”, добави изпълнителен шеф на Асоциацията на производителите на рибни артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР