Заради факта, че проблемът със скъпия ток ще е дългосрочен,

...
Заради факта, че проблемът със скъпия ток ще е дългосрочен,
Коментари Харесай

Община Бургас сама иска да си произвежда ток

Заради обстоятелството, че казусът със скъпия ток ще е дълготраен, Община Бургас ще се опита да се оправи сама. " Предлагаме построяването на фотоволтаични централи, с които да произвеждаме сами ток. Това е форма на предварителна защита против високите цени на електрическата енергия ", сподели на сесията на общинския съвет във вторник кметът Димитър Николов.

„ 6 млн. лева са повишените цени на електрическата енергия за Община Бургас и още към 5 млн. лева на сдруженията към нея, към 11 млн. лева ще ни коства токът за новия бюджет. Взехме решение да се оправяме сами. Ще подменяме старите живачни лампи, които са главно в селата и кварталите и към 6 -7 пъти понижат потреблението на електрическа енергия. Няма да гасим осветлението в Бургас “, съобщи още Димитър Николов.

Предложението бе признато от съветниците. Това дава опция на общината да направи планови изследвания.

Вече са набелязани терени за построяването на фотволтаичен парк. Става дума за местността " Шилото ", в жк " Меден рудник ". Ще има процедура за утвърждение от EVN, след което ще се премине към реализацията на плана, споделиха общинарите пред " Труд ". Ще се търси външно финансиране.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР