Заради Елизабет II разпадът на британската империя се случи мирно,

...
Заради Елизабет II разпадът на британската империя се случи мирно,
Коментари Харесай

Най-голямата заслуга на кралица Елизабет Втора е мирният разпад на Британската империя. Крал Чарлз Трети има навик да се меси в политиката

Заради Елизабет II разпадът на английската империя се случи спокойно, а не с нескончаеми войни

Кралица Елизабет Втора като персона беше изключителна фигура, която обединяваше нацията. Нейното битие създаваше национална тържественост на избрани дати. Хората се обединяваха към кралицата, тя беше извънредно дейна – изключително в областта на благотворителността и външната политика, само че в това време безусловно политически самостоятелна. Никога не е изказвала позиция за каквото и да било, което може по някакъв метод да разделя нацията. Това каза Юлиан Попов, консултант в Европейската климатична фондация, в предаването „ Бизнес старт ” с водещ Роселина Петкова.

Едно от нещата, които си потегля с нея, е следвоенният интервал. Той е дълъг, а и до ден сегашен – изключително с войната в Украйна, ни припомня, че тематиката за мира и просперитета на Европа продължава да бъде трагична тематика. Кралица Елизабет Втора е признакът на прехода на империята към една общественост на нации, които се радват да бъдат дружно, а не се карат. Като гледаме какво става в тази на процедура имперска война на Русия против Украйна вследствие на разпад на руската империя, то сходен разпад на английската империя се случи през 50-те и 60-те години. Но всичките страни, които бяха част от английската империя, продължиха в една доста хармонична форма да бъдат общественост – със спортни игри, сходни на олимпийските, с дипломатически връзки и какво ли още не. Това е извънредно достижение, което е доста значимо, посочи събеседникът.

Новият крал – Чарлз Трети, е водеща световна фигура в областта на запазване на околната среда и климата. В последните десетина години той и брачната половинка му започнаха да печелят почитание измежду хората. Самият Чарлз е доста мощно зает в благотворителна активност. Благотворителността е активност по сливане на общностите. Бидейки патрон на сходни начинания на разнообразни огромни благотворителни организации, които събират и преразпределят десетки милиони, той е доста деен. Дори е по-активен, в сравнение с беше кралицата.

В тази си активност той постоянно е бил покрай хората и сигурно ще продължи. Чарлз е ангажиран и с културното и архитектурното завещание освен във Англия, само че и по света. Той има навика да се намесва в някои политически дейности и въпросът в този момент е дали това ще се промени и той ще приключи изцяло тази вид интервенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР