Заради бурен вятър и силна турбуленция, редовен полет на австрийките

...
Заради бурен вятър и силна турбуленция, редовен полет на австрийките
Коментари Харесай

Заради силна турбуленция! Самолет от Франкфурт за София кацна в Букурещ

Заради плевел вятър и мощна турбуленция, постоянен полет на австрийките авиолинии от Виена - OS797, не съумя да кацне в София в неделя вечер. По разписание, това трябваше да се случи в 18:00 часа.
Прочетете още
След два несполучливи опита, ужасяващо клатене, куп отрицателни страсти и претърпян смут от пасажерите, в последна сметка се е наложило самолетът да бъде пренасочен към летище " Отопени " в Букурещ, където се е приземил в 18:53 часа локално време, оповестява 24 часа. 

„ Тръгнахме с 30 минути забавяне от летището във Виена. При приближаването на Летище София имаше доста облаци и доста тежка турбуленция ", споделя пред bTV Ива Петкова, която е измежду пасажерите на полета от австрийската столица.

" Закъсняхме с още половин час в опити да кацнем в София. Пренасочиха ни към Букурещ, където сме и сега “, добавя Ива, която сигурно ще би трябвало да изчака до на следващия ден преди да се прибере вкъщи.

Друг пасажер в самолета разяснява, че всички аларми - звукови и светлинни са се присъединили при опитите на самолета да кацне:

  " Беше като филм на ужасите, всички пищяха, а аз можех единствено да се кръстя и чакахме да се случи най-лошото. "

След сполучливото кацане в Букурещ и преживения смут, част от пътниците са решили да слязат в румънската столица и оттова да тръгнат към България на свои разходи.

Първоначално водачът е желал да върне всички във Виена, само че макар неговото предпочитание, е имало и такива, които са предпочели да слязат и да продължат към София който, както откри с персонален и публичен превоз.

Друга част обаче, измежду които и Ива Петкова, ще се завърнат назад със същия аероплан във Виена по-късно довечера, където ще преспят на разходи на австрийските авиолинии и на следващия ден ще създадат нов опит да кацнат в София.

От уеб страницата на летище София излиза наяве, че поради неприятното време е анулиран полет за Рим, пренасочен е различен от Франкфурт, анулирани са и полети от Дубай и Милано.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР