Заради бързото разпространение на варианта Омикрон, много европейски държави затягат

...
Заради бързото разпространение на варианта Омикрон, много европейски държави затягат
Коментари Харесай

Eвропейските държави затягат COVID мерките

Заради бързото разпространяване на разновидността Омикрон, доста европейски страни стягат контрола за идващи и ускоряват рестриктивните мерки. Най-много случаи има във Англия - в петък бяха регистрирани 15 хиляди случаи на Омикрон. За да овладее болестта, държавното управление на Нидерландия заседава изключително. Очаква се да разгласи още по-строги ограничения.



Последни часове за влизане в Гърция без проби за имунизирани. От на следващия ден сутринта идващите в страната ще би трябвало да показват негативен тест, без значение дали имат зелен документ.

Заради Омикрон и Австрия стяга ограниченията по границите си от понеделник. В страната ще могат да влизат единствено хора с бустерна доза или преболедували. Имунизираните с две дози ще би трябвало да показват негативен PCR тест. Пристигащите, които не са имунизирани или преболедували - ще бъдат поставяни под карантина. Тя може да падне след петия ден при негативен тест.



От среднощ Франция съвсем затвори границите за идващи от Англия.

" Ситуацията е зле. Във Франция към момента няма доста случаи на Омикрон, само че има Делта. В средата сме на петата вълна ", разяснява Картрин Хил, вирусолог.



На френска територия се позволяват идващи от Острова единствено с основателни аргументи. Валидността на тестванията беше понижена - PCR проучванията би трябвало да са направени 48 часа преди влизане в страната, а антигенните - 24.

" Много хора пътуваха до Франция и през вчерашния ден, и предходните дни. Не мисля, че затварянето на границите ще даде резултат ", показва Катрин Хил.

Франция понижава и времето сред втората и третата имунизация до четири месеца. Новогодишните празници ще бъдат без фойерверки и без всеобщи събирания.



Италия стартира да се затваря за идващи от други страни още в четвъртък. В страната се влиза против негативен тест. Ако не бъде възложен, идващите се слагат под 5-дневна карантина.

Със строги ограничения доста страни ще посрещнат Коледа. От понеделник единствено имунизирани или преболедували ще могат да посещават заведенията за хранене и кафенетата в Швейцария. А в Дания от на следващия ден затварят театри, кина, музеи, галерии и увеселителни паркове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР