Заради бързото нарастване на заразените с COVID-19 инфекциозните отделения във

...
Заради бързото нарастване на заразените с COVID-19 инфекциозните отделения във
Коментари Харесай

Обсъждат вариант да бъде разкрито COVID отделение в болницата в Провадия

 Заради бързото повишаване на инфектираните с COVID-19 инфекциозните отделения във Варна работят на прeдела си. В момента се разисква разновидността да бъде разкрито Коронавирус поделение в болничното заведение в Провадия. Очаква се там да бъдат открити 10 кревати, съобщава БНТ.

Проблемът е неналичието на медицински личен състав и задоволително квалифицирани фрагменти инфекционисти, които да лекуват пациентите с ковид. Заради упования растеж на болни през идващите няколко месеца от Областния спешен щаб във Варна ще упорстват всички лечебни заведения в града да усилят двойно потенциала си за Коронавирус отделения.

Областният шеф Стоян Пасев напомни, че през март, по време на първата вълна в региона са открити 300 кревати без оборудваната зала при изключителното състояние.

" Болниците са подготвени за двойно на това, което сега са дали като свободни кревати - 120, до 300 кревати умерено може да станат на територията на област Варна. Човешкият фактор е главният проблем - няма доктори, уповавам се да се помогне с медицински фрагменти от университета. Ние сме от дребното градове, които имат медицински университет на територията на региона, тъй че уповавам се да прехвърляме фрагменти и от други лечебни заведения, тъй че да запълним тази ниша ". 

Областният шеф изясни, че болничното заведение в Девня е ремонтирана, само че за жалост има единствено един лекар и една здравна сестра, и там е най-тежко ситуацията. В Провадия доктори, въпреки и възрастни, има и те имат предпочитание да работят.

Стоян Пасев съобщи, че сега идват пациенти и от прилежащи области - Шумен, Търговище, Разград, Бургас, а има и от София, по тази причина леглата няма по какъв начин да стигнат.

" Към днешна дата, имаме 10 свободни кревати, само че има и такива чакащи, които нямат позитивен тест, само че са с всичката симптоматика, т.е., тези, които идват от дребните области заради неналичието на лаборатории, изчакват до края на работния ден да излезе тяхната проба. Така че там са още 20-ина кревати, от които половината най-малко са с потвърден COVID-19 ".

Според Пасев до края на деня ще се изпълнят и тези 20 кревати, с които разполага област Варна.

" Ако би трябвало, ще се затварят цели лечебни заведения, с цел да се откриват Коронавирус отделения, това е витално значимо. Думичката " няма " не попада най-малко в моя речник. Има лечебни заведения, които имат свободни кревати, фактически в други отделения, би трябвало да се направи композиция да се освободят още кревати за нуждаещите се, другояче сме пред алтернативата да оставим хората на улицата ", сподели още регионалният шеф.

Огнища на територията на региона няма, а огромният резултат се дължи на дифузно разпространяване. Започнали са всеобщи инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР