Заради авария в част от центъра на София парното и

...
Заради авария в част от центъра на София парното и
Коментари Харесай

Заради авария в част от центъра на София парното и топлата вода са спрени

Заради повреда в част от центъра на София парното и топлата вода са спрени. Засегнати са елементи от кварталите „ Крива река ”, „ Иван Вазов ”, „ Яворов ”, както и региона към Медицинска академия.

Без парно от през вчерашния ден са и елементи от „ Дианабад ” и„ Гео Милев ”.

Справка на уеб страницата на „ Топлофикация София ” демонстрира, че топлоподаването ще остане прекратено и тази нощ. Очаква се то да бъде възобновено на следващия ден сред 05.00 ч. сутринта и 17.40 ч. следобяд като за всеки регион е посочен друг час.

Повече детайлности може да намерите в уеб страницата на сдружението.

Междувременно екипи на Столична община не престават разчистването на София. Градският транспортсе движи без усложнения по маршрутите си. През днешния ден продължава извозването на пречупени клони от улици, паркове и градини. Планинските пътища “Драгалевци - хижа Алеко ” и “ Бояна - Златните мостове ” са обработени и проходими при зимни условия. От общината обаче поучават хората да не се качват в планината, тъй като духа ураганен вятър и има заплаха от лавини.

Оказана е поддръжка на 15 души в Център за краткотрайно настаняване на Столичната община. В него хората, останали без дом, могат да получат заслон и протекция.

През нощта спешните екипи на Столичната община са ревизирали мостове и подлези за висулки. Отстранени са ледени парчета от пътен възел на бул. ”България ”, както и в подлезите на бул. “Ботевградско шосе ” и бул. ”Царица Йоанна ”.

Екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ не престават да отстраняват висулки от публични места. Ангажирана е и спомагателна техника – вишки от „ Улично осветяване “. Приоритетно се почистват тротоарите пред детски градини, учебни заведения и лечебни заведения.

Във връзка с прогнозата за формиране на поледици Столичният инспекторат е в подготвеност да разпореди спомагателни обработки на пътните платна. От Следствен отдел към окръжна прокуратура припомнят на жителите и на шефовете на търговски обекти да почистят снега от прилежащите към постройките тротоари, както и да отстранят ледени парчета от постройките си. Там, където висулките са ситуирани на труднодостъпни места, да обезопасят тротоарите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР