Заработи новото приложение Gov.gr Wallet, което дава виртуален портфейл за

...
Заработи новото приложение Gov.gr Wallet, което дава виртуален портфейл за
Коментари Харесай

Гърция се престраши, направи нещо уникално с паспортите си

Заработи новото приложение " Gov.gr Wallet ", което дава виртуален портфейл за мобилни телефони, разгласи министърът на цифровото ръководство Кириакос Пиеракакис на демонстрация в четвъртък, на която участва министър-председателят Кириакос Мицотакис, заяви организация АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Изтегленото мобилно приложение ще размени нуждата от носене на документ за идентичност или шофьорска брошура във физическа форма, ще разреши по-бързи преводи посредством сигурна система, изискваща цифрово удостоверение посредством QR код, както и ще обезпечи други благоприятни условия.

Пиеракакис съобщи, че приложението е основано посредством вътрешната конструкция на платформата на общата обществена администрация " gov.gr ", и изясни по какъв начин то се изтегля посредством wallet.gov.gr и потреблението на кодове за данъчно (TaxisNet) или интернет банкиране. Текстови известия (SMS) ще удостоверяват всеки публикуван документ, сподели той.

Gov.gr Wallet е наличен от 27 юли за жителите, чийто данъчен номер (AFM) приключва на 1, като ще бъде публикуван за всички.

Документите за идентичност ще носят собствен идентифициращ QR код, който може да служи като удостоверение, когато длъжностните лица изискат някой от тях и по-късно го сканират.

Освен това " от 1 октомври сътворяваме система за банките и доставчиците на телекомуникационни услуги, както и за всички организации, които изискват от потребителя да покаже документ за идентичност. Вместо копие на персоналната карта ще бъде основана цифрова диря, като по този начин ще бъде обезпечено цифрово доказателство за нещо, което се постановяваше да се показва във физическа форма ", сподели министърът, визирайки персоналните документи, изисквани за множеството публични транзакции.

Пиеракакис благодари на сътрудниците си министри Костас Караманлис (инфраструктура и транспорт) и Такис Теодорикакос (защита на гражданите) и сподели на министър-председателя: " това беше Ваш непосредствен до сърцето план още от времето, когато бяхте водач на главната съпротива, и към момента е, и точно тъй като става въпрос за Ваша персонална фантазия, по тази причина и не е станал действителност ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР