,,Запознах се с огромен обем медицинска документация. Уверявам ви, че

...
,,Запознах се с огромен обем медицинска документация. Уверявам ви, че
Коментари Харесай

Адв. Марковски за смъртта на Даная: Няма лекарска грешка, а дребно административно нарушение

,,Запознах се с голям размер здравна документи. Уверявам ви, че в " Пирогов " са осъществени освен голям брой инспекции, само че са правени и инспекции на инспекциите. Няма установени изрично никакви пропуски от страна на болничното заведение в диагностичния и лечебния развой на детенцето. Нито едно нарушаване.``

Това съобщи по Би Ти Ви юрист Димитър Марковски, който съставлява шефа на " Пирогов " и огромна част от чиновниците и лекарите на лечебното заведение, които се чувствали наранени от последните изявления в медиите, които настояват за лекарска неточност при лечението на Даная.

По предписание на Софийска градска прокуратура се прави инспекция по случая със гибелта на 15-годишното момиче.

Даная умря в болница " Пирогов " през май предходната година, а органите й бяха дарени. Майка й Ани Стоянова счита, че положението на щерка й е било неглижирано.

,,Единственото нарушаване, което е на вниманието, е обвързвано с това, че не е спазена цялата бюрократична процедура за изписване на лекарството за нейните хематологични заболявания``, сподели още юрист Марковски. Това нарушаване е направено в полза на детето, своевременното снабдяване е било извънредно значимо, добави той. И го окачестви като дребно административно нарушаване.

Количеството, което е обещано на детенцето, е обвързвано с приложението на 15 флакона, 13 от които са обезпечени от " Пирогов ". първите флакони са обезпечени от лекуващия хематолог на Даная, защото била най-добре осведомена със болесттите, сподели още той. И изясни, че лекуването на детето е било обвързвано с мултидисциплинарен екип на " Пирогов ", който е държал контакт с лекуващата хематоложка, която е провеждала диалози още при постъпването по неотложност.

" След обзор на тази документи не съумях да видя грам нарушаване на лекуващите лекари откъм лекуване и диагностика на починалото детенце ", сподели още юрист Марковски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР