Заповедите за забрана на коли в местност Салтанат“ и Приморски

...
Заповедите за забрана на коли в местност Салтанат“ и Приморски
Коментари Харесай

Областният: Заповедите за забрана на коли в „Салтанат“ са обречени

Заповедите за възбрана на коли в околност „ Салтанат “ и Приморски парк са обречени на неуспех, в случай че продължат да са в досегашния си тип, тъй като има доста живущи в региона, които също имат права. Това сподели регионалният шеф на Варна Благомир Коцев пред Moreto.net.

По думите му той изрично поддържа концепцията по алеите да не се движат коли. Според него обезпечен достъп на транспортни средства би трябвало да има единствено до периферните паркинги като този на „ Акациите “. Той е бил очакван да обслужва парка още през 80-те години на предишния век. Според отредената му тогава действителна повърхност е можел да побере стотици паркоместа. В годините обаче имоти от него са разпродадени. Някои от тях са застроени, а други са се трансформирали в частни паркинги. Част от терена е приобщена към частни парцели. На процедура към 2/3 от парцела, очакван за паркинг в предишното, не съществува в в началото планувания тип, изясни Коцев.

Още в тези години е имало очакван и път, който да води до съответните периферни паркинги. Трябвало е да стига чак до мястото, където в този момент се намира „ Хоризонт “. Имотът, върху който е трябвало да бъде построено трасето, също е бил държавна благосъстоятелност, само че в годините е завзет от частни ползи, изясни Коцев. Той добави, че откакто юристите му приключат работа по случая, цялата информация ще бъде публично изнесена пред обществеността.

„ Причината аз и моето семейство да апелираме преди време заповедите на кмета за възбрана достъпа на коли до Морската градина е, че не е имало разговор и воля за решение на казуса, което можеше да се откри още през 2013-та година. Търсен е само спор. “, съобщи регионалният шеф.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР