Запомнете, че интернет е публичен и видим от всички. Така

...
Запомнете, че интернет е публичен и видим от всички. Така
Коментари Харесай

10 неща, които никога не трябва да споделяте в социалните мрежи

Запомнете, че интернет е обществен и забележим от всички. Така че даже да си мислите, че публикувате нещо частно, откакто бъде споделено онлайн, то към този момент е отвън вашия надзор и може да бъде употребявано против вас в бъдеще.

Това е изключително значимо, когато си търсите работа. Въпреки че бъдещият шеф може да няма достъп до персоналните ви изявления, всекидневно е да започнете да включвате бъдещите си сътрудници като другари. По този метод обаче те към този момент ще имат достъп до персоналните ви неща.

Имайки поради това, ето лист с неща, които в никакъв случай не би трябвало да публикувате в обществените медии:

1. Вулгарности

Езикът, който употребявате в обществените медии, би трябвало да е същият, който употребявате при доброволно другарство с сътрудници. Няколко дребни по-вулгарни думички понякога не са закононарушение, само че с тях не трябва да се прекалява.

2. Обидно наличие

Социалните медии могат да бъдат отлично място за шерване на отзиви, само че в случай че профилът или стената ви е цялостна с позиции и словоизлияния, може да изглеждате прекомерно отрицателно в очите на другите и тогава тъкмо вие няма да сте индивидът, който фирмите желаят в офиса си.

 шерване

3. Съдържание за възрастни

Снимка на плажа евентуално е естествена, само че е притеснително какъв брой доста хора не се замислят да разгласяват свои фотоси по долни дрехи. Интернет е обществено място, даже и да си мислите, че споделяте уединено. Затова, преди да публикувате селфи, помислете дали ви тормози да ви видят по този начин във вашата работа.

4. Незаконно наличие

Заради това освен ще ви уволнят, само че и ще ви вкарат в листата на най-глупавите закононарушения в страната. Дори по-лошо, може да бъдете задържани, в случай че управляващите видят достоверни доказателства за избрани типове противозаконна активност. 

5. Обидно наличие

Расизмът, сексизмът и други форми на дискриминация не би трябвало да имат място в живота ви. Дори и да се шегувате, помислете два пъти, преди да споделите нещо, което може да бъде възприето обидно.

 шерване

6. Негативни мнения за вашата работа, началник или шеф.

Коментар за това по какъв начин ненавиждате работата си може да накара бъдещите и актуалните работодатели да се чудят дали в действителност харесвате работата, която вършите, или не. Коментари от вида „ какъв брой е малоумен шефът ми “ може да накара кандидатурата ви за работа в никакъв случай да не бъде утвърдена.

7. Съдържание, обвързвано с опиати

Някои работодатели може да изискват от вас да преминете тест за опиати като изискване за наемане на работа. Няма да стигнете даже до такава степен, в случай че споделите обществено сходен тип обява.

8. Лоша граматика

Ако не знаете каква е разликата сред " и " и " й ", време е да се научите. Писмената връзка, е значима част от професионалния живот. Ако не можете да пишете грамотно, работодателите няма да желаят да поддържате връзка от тяхно име.

 шерване

9. Лош правопис

Както и при точка 8, неприятният правопис ще ви кара да изглеждате неинтелигентни. Проверката на правописа оказва помощ, само че се замислете какъв брой правописни неточности допускате, когато публикувате в обществените медии. Бъдете по-внимателни и не бързайте като публикувате нещо.

10: Заплахи

Не, не е обикновено да заплашвате другите, без значение от тяхната позиция. Да пожелавате зло на някого, без значение дали става дума за другар, член на фамилията, сътрудник, политик, известна или незнайна персона или каквото и да било друго. Ако не харесвате някой, обществените медии не са мястото, където да отправяте закани.

Напомня ли ви някоя от тези точки за изявления, които сте пускали в предишното? Потърсете ги и ги изтрийте.
Ако не сте изцяло сигурни, отделете известно време, с цел да прегледате профилите си и историята на постовете си.

Не забравяйте, че обществените медии и мрежи са обществени, даже в случай че сте лимитирали настройките си за дискретност.

Ако в миналото се съмнявате в това, сетете се за всички персонални изявления в обществените медии, които са станали обществени. А даже и откакто започнете работа, евентуално ще се сприятелите с сътрудниците си, които ще имат достъп до предходните ви изявления, в това число до това бясно празненство, на което сте били маркирани. Дръжте се обществено, само че чисто.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР