Заподозреният в подготвянето на атентат във френския град Марсилия българин

...
Заподозреният в подготвянето на атентат във френския град Марсилия българин
Коментари Харесай

Брутални разкрития за зверствата, извършени от задържания за тероризъм в Марсилия българин

Заподозреният в подготвянето на атентат във френския град Марсилия българин е бил търсен в продължение на близо осем години от българските управляващи, с цел да излежи присъда от шест години затвор, издадена от Русенския областен съд.

Закопчаният земляк е 48-годишният Борис Станчев. Той е получил дейно наказване за опит за ликвидиране на съгражданин. Той стрелял по него с ловна пушка, заредена със сачми. Мъжът едвам оживял. Поради тази причина прокуратурата повдигнала обвиняване в опит за ликвидиране. Веднага по-късно обаче Станчев липсващ. Съдебните управляващи у нас го издирвали от 2010-а година, а европейската му заповед за арест била издадена през 2012-а година, написа Блиц.

В търсенето му се присъединил и Европол, но без никакъв резултат.

До залавянето на Станчев се стигнало, когато в събота той се возел на метро във френския град Марсилия. Пътничка го забелязала, само че не тъй като управляващите го издирвали, а тъй като държанието му й се строило необичайно.

Тя подала сигнал до  френската полиция, която за минути отделила гара „ Сен Шарл ” и арестувала българина на излизане от вагона .

Първоначално той почнал да приказва на съветски и да твърди, че е чеченец . Това му изиграло прекомерно неприятна смешка, така като седмица по-рано французин от чеченски произход Камзат Азимов рани с нож четирима души и умъртви млад мъж в Париж. За нападението отговорност пое групировката „ Ислямска страна “.

Така българинът бил прострян на земята и подложен на подробен обиск. В чантата му била открита електроника, която служителите на реда определили като елементи, от които може да се сглоби бомба.

Според прокурора Ксавие Тарабьо българинът ще бъде разследван в подготовката на терористичен акт.

Самоличността му пък била открита едвам ден след задържането му – късно вечерта в неделя. За това помогнала базата данни, в която били въведени отпечатъците му. Така и била открита същинската му националност, уточнява в. Монитор.

От министерството на външните работи оповестиха в понеделник, че съгласно информация на посолството ни в Париж в Марсилия е бил арестуван български жител по отношение на издадена в България Европейска заповед за арест . Българските дипломати във Франция обаче нямали информация по отношение на мъжа да има обвиняване или данни за подготовка на терористичен акт.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР