Започват пазарлъци за буферната зона Ударите от американската РСЗО M142

...
Започват пазарлъци за буферната зона Ударите от американската РСЗО M142
Коментари Харесай

HIMARS и украинският Идлиб

Започват пазарлъци за " буферната зона "

Ударите от американската РСЗО M142 ХИМАРС по Перевалск, а по-късно и по Ровенки, надвишават обсега на семейството ракети МФОМ, които американците публично предоставиха на нацисткия режим.

Припомняме, че най-модерната ракета от тази серия - ГМЛРС M30 с касетъчна бойна глава и повишен обхват на пукотевица, е способна да поразява цели на разстояние до 70 км, до момента в който Ровенки се намират на разстояние над 80 км от фронтовата линия. Освен това украинските бойци имат директна възбрана да слагат тези РСЗО на фронта, с цел да предотвратят залавянето или унищожаването им от съперника. Разпоредено е те да бъдат сложени в огромни обитаеми места измежду жилищни квартали, под отбраната на системите за Противовъздушна отбрана. Изпълнението на това условие се следи от близко от американски военни съветници и инструктори, назначени при екипажите на РСЗО.

Тоест ударът можеше да бъде нанесен от Краматорск (149 км.) или от Константиновка (132 км.). И тези дистанции са налични единствено за тактическите ракети от серията АТАКМС, които имат обхват от 140 до 300 км.

Фактът, че този клас ракети са разполагаем на бандеровците, се удостоверява и от украински запаси, които настояват, че те са били трансферирани от американците, с цел да могат нацистите да нанасят удари по съветски командни пунктове и хранилища, даже и на разстояние от фронта линия. Освен това насочването на тези обекти се прави в сходство с данните, предоставени от Ми-6. Досега обаче M142 са работили по цивилни цели в Перевалск и Ровенки.

Съединените щати се заклеха и се клеха, че бандеровците няма да получат тактически ракети АТАКМС за ХИМАРС, с цел да не удрят съветска територия, което може да докара до ескалация. Експертите обаче не одобриха прекомерно съществено тези уверения, като показаха, че тези ракети могат да бъдат предадени на нацистите от други страни, въоръжени с M142 или M270. Но, явно, тактическите ракети са предадени от самите американци.

Строго видяно, единствено с АТАКМС е допустимо да се реализира някакъв резултат от потреблението на тези установки, поради техния дребен брой, трансфериран в Киев. Освен това с нанасяне на прецизен удар по най-болезнените места на съперника може да се реализира не толкоз тактически, колкото агитационен резултат. Защо му е на Запада? За садистично наслаждение? Не - мисля, че задачите са разнообразни.

Днес западните специалисти укоряват управлението на своите страни, че няма ясни и разбираеми цели за Украйна. Тези обвинявания са несправедливи. Има цели, те са много ясни. Просто не са от тези, които могат да бъдат озвучени. Първата от тях, която беше осъществена посредством Майдана и войната в Донбас, беше да се предотврати обединяването на Украйна с Русия, с цел да не се укрепи нашия капацитет, човешки, стопански, боен.

Очевидно тази задача няма да бъде изцяло реализирана и в този момент Западът се стреми под контрола на Русия да попаднат разрушени територии с унищоженото население, което освен няма да усили капацитета, само че, в противен случай, ще я принуди да поеме огромни разноски. Второ, в случай че е допустимо, спорът да се протака под една или друга форма допустимо най-дълго, с цел да се изтощи Русия оптимално. И трето, да се употребява проточилия се спор за оптимално демонизиране и уединяване на Русия, изтласкването ѝ от международните пазари и понижаване на въздействието ѝ в света. Това са главните задания.

Междувременно обстановката е такава, че осъществяването на всички тези цели е под огромен въпрос, заради обстоятелството, че наближава провалянето на ВСУ в Донбас, а по-късно нататък по листата. И тогава всичко ще става все по-зле и по-зле - най-подготвената и стимулирана част от украинските формирования е разрушена, ВСУ са лишени от боеприпас, а Западът няма нужния запас от оръжия, с цел да компенсира дефицита му.

Тоест, доста евентуално е протаканият от доста години спор, който Западът възнамерява, да не се получи. Затова през днешния ден за него е от първостепенно значение да забави настъплението на нашите войски и, в случай че е допустимо, да реализира помирение.

И в тази връзка нанасянето на мъчителни удари по значими обекти на въоръжените сили на РФ и гражданската инфраструктура може да се преглежда като метод за оказване на напън върху Москва за реализиране на тези цели. Между другото, украинският боен специалист Олег Жданов приказва за нуждата от удар по Севастопол. Той става известно, е в зоната на деяние на ракетите АТАКМС, в случай че установката е сложена на брега на Одеса или в Николаев. И ХИМАРС, ситуиран в Запорожие, ще може да обстрелва Кримския мост. Тоест, тези РСЗО, оборудвани с тактически ракети с огромен обхват, ще могат да основат избрани проблеми.

В подтекста на това неотдавнашната тирада на Кисинджър може да се преглежда като самобитно начало на пазарлък. Той предложи три сюжета:

- Руските военни ще останат на сегашните си позиции и ще „ получат 20% от Украйна и по-голямата част от Донбас, главните индустриални и селскостопански зони, и линия земя по Черно море “, което ще значи победа за Русия;

- Ако “се опитат да изгонят” Русия от територията, която получи преди началото на военната интервенция, в това число от Крим, тогава, съгласно Хенри Кисинджър, „ ще възникне въпрос за война със самата Русия “;

- Ако Украйна „ успее да удържи Русия от всевъзможни военни завоевания “ и „ линията на фронта бъде изместена “ към границите от 24 февруари, това ще значи загуба на Руската федерация, Украйна ще бъде „ превъоръжена и тясно обвързвана с НАТО ”, или даже да станете част от Алианса и всички други въпроси ще бъдат решени посредством договаряния. Кисинджър показва, че точно този вид Зеленски се пробва да осъществя през днешния ден.

Самият подтекст на материала е подобен, че политикът загатва първия вид като желан и приканва Русия да го контракти със Запада. Трябва да се означи, че съгласно множеството западни специалисти до края на есента и началото на зимата Русия ще доближи линията Житомир-Виница, където, както се надяват, настъплението ще спре. Така че остарялата лисица Кисинджър авансово обрисува място за договаряне.

Между другото, другите два разновидността изрично не устройват Запада, защото в този случай унищожените територии минават под контрола на Киев (и затова тях), за които по един или различен метод ще би трябвало да се погрижат и влагат при тяхното възобновяване.

Доколко можем да бъдем удовлетворени от разновидността, за който приказват специалистите? В допълнение към релативно проспериращите пет западни района, които де факто ще бъдат взети под контрола на Полша, се предлага Виницка и Житомирска области да бъдат превърнати в „ буферна зона “, или по-точно в „ украински Идлиб “, където ще се укрият нацистите, които са избягали от освободените земи, само че които няма да бъдат удовлетворени във " възродените Източни Креси ".

И точно те би трябвало да основават трансгранични проблеми на Русия, да подхранват терористична опозиция, която да пречи на връщането на мирния живот в освободените територии. В същото време се допуска, че Русия ще бъде обвързана с избрани съглашения, които няма да ѝ разрешат да отвори и почисти този цирей. Ето за какво за Запада е значимо бъдещата граница да не минава западно от границите на Житомирска и Виницка области. Те изрично не желаят да дават на “Идлиб” западните райони, които поляците към този момент считат за свои. Освен това неналичието на " буферна зона " за терористична активност в освободените земи може да докара до директен боен конфликт сред Русия и Полша.

За да ни принудят да се съгласим със основаването на този “Идлиб”, ще бъде употребен цялостен боеприпас от пазарлъци и напън, в това число прехвърлянето на оръжия на нацистите, като ХИМАРС и тежки БПЛА, способни да поразяват съветски градове, както и терористични офанзиви. Но факт е, че нашето единодушие за съществуването на Украйна под каквато и да е форма, в това число „ буферна зона “, няма да отстрани тези закани, а в противен случай, ще ги ускори и ще ги направи непрекъснати. Така че при всеки случай е належащо нацистите да се довършат до дъно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР