Започването на преговорите за F-16 са правилното решение. Те ща

...
Започването на преговорите за F-16 са правилното решение. Те ща
Коментари Харесай

Преговорите за F-16 ще са публични

Започването на договарянията за F-16 са вярното решение. Те ща са обществени. Ако се договорим със Съединени американски щати за бойния аероплан, той ще лети. Условията не са единствено за пари, а става въпрос за период за доставка на самите самолети. Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов пред Би Ти Ви.

"Тепърва ще има договаряния. Ще преговаряме за доставка на самите самолети, за аварийни елементи, за ремонта, както и за други, мисля, че е вярно решение, Народно събрание е органът, който ще утвърди този контракт. Парламентът имаше две благоприятни условия – или да даде мандат, с цел да се водят договаряния, или да приключи процедурата и след година и половина отново да сме на това, което е било през вчерашния ден ", изясни Караниколов.

Министърът още веднъж увери, че договарянията ще са обществени и означи, че би трябвало да имаме религия на специалистите. Караниколов разяснява и решението на Върховния административен съд, което анулира измененията в проекта за ръководство на Национален парк "Пирин ". Според него най-много ще пострада бизнесът от това решение, само че доста неправителствени организации наопаки - ще са удовлетворени.

"Трудно беше до момента да има разговор, в случай, че се чакаше решение на съда, в случай че концесията за "Пирин " е подписана преди към 20 години, при напълно различен закон за концесиите, добави още икономическият министър.

Министър Емил Караниколов разяснява и тематиката за оръжейния отрасъл и бизнес и връзките на министерството със притежателя на компания „ Емко” и „ Дунарит” Емилиян Гебрев.

„ Емко” каквито и поръчки да е пуснала, в случай че той има изказвания, че сме го забавили и с един ден, в случай че не сме му пуснали документи, в случай че не сме му пуснали договорка – добре. Но е реалност, че „ Дунарит” работи и дори има контракти с „ Кинтекс”, сподели икономическият министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР