Започването на консултации днес, за мен е доста прибързан процес.

...
Започването на консултации днес, за мен е доста прибързан процес.
Коментари Харесай

Цацаров: Рано е за консултации за нов гл. прокурор

Започването на съвещания през днешния ден, за мен е много припрян развой. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров пред медиите след среща с президента Румен Радев по отношение на идния избор на нов основен прокурор на Република България.

Той призна, че е бил задоволително прям на срещата с Румен Радев и му го е декларирал, че са прибързани, тъй като процесът за избора на неговия правоприемник на поста може да започва най-рано на 10 юли. Двамата разговаряха повече от протоколните 45 минути и останаха уединено за към час и десетина минути.

Цацаров загатна още, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преследва политическа цел в сегашната предизборна обстановка с повдигането на тематиката за орязване на пълномощията на основния прокурор още в този момент, преди избора на нов. За това се разгласи лидерката на Българска социалистическа партия през вчерашния ден в Асеновград.

Цацаров изрази задоволство, че президентът се е разграничил от мнението на Нинова за орязването на пълномощията му в този момент и незабавно, макар че и двамата били едновременно на празника на града.

Главният прокурор не пожела да разяснява изявленията на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов против прокуратурата и изобщо против България по време на срещите с създателите на отчетите от мониторинга на Европейска комисия. Попитан дали го е хванало позор, откакто ги е прочел, оповестени на страницата на Висш съдебен съвет, Цацаров съобщи: Не ме хвана позор от това, което аз съм споделил, не ме карайте да разясня другите, само че бъдете несъмнено, че тях не ги е позор.

Именно Панов е на ред на следващия ден да се срещне с президента по инициираните от Румен Радев съвещания към критериите и номинациите на бъдещия основен прокурор, оповестява Канал 3.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР