Започва ускоряване на процедурите по отчуждаване на имотите, които бавят

...
Започва ускоряване на процедурите по отчуждаване на имотите, които бавят
Коментари Харесай

Аврамова: Ускоряваме отчуждаването, където се бавят важни проекти

Започва ускорение на процедурите по отчуждаване на парцелите, които бавят значими капиталовите планове. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която присъстваше на Международната архитектурна конференция в столицата SHARE Sofia.

Ден откакто Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев за измененията в Закона за държавната благосъстоятелност , Аврамова уточни, че това ще даде опция за по бърз старт на основни капиталови планове, които са се бавили с години заради дългите процедури по отчуждаване.

" Даже започнах процедурите по авансово отчуждаване. Ще имаме опция и за околовръстното на София - от " Младост " до " Тракия ", и за сектора Белокопитово, и за " Хемус ", и за секторите от Видин до Враца, с цел да създадем тези отчуждения по бързо и да дадем опция за пускане на строителни действия ", сподели Аврамова, представена от БНР.
 143 депутати отхвърлиха ветото над Закона за държавната благосъстоятелност
143 депутати отхвърлиха ветото над Закона за държавната благосъстоятелност

Президентът Радев възрази против неравнопоставеността измежду притежателите

Иначе тя е загрижена и за обезлюдяването на по-малките обитаеми места у нас. 73.7% от българите живели в огромните градове, а 34.4% - в 6 града с над 100 000 души население.

" Наша съществена задача е да спрем обезлюдяването и да създадем положителни условия за живот и в по-малките обитаеми места. Да подобрим свързаността и опциите за подвижност на популацията ", разгласи министърът. По думите ѝ би трябвало да се намерения за предизвикването на свръхурбанизацията, която се следила в цяла Европа.

Пред участниците във форума Петя Аврамова акцентира, че в страната се следи постоянен напредък в строителството, като със средства от републиканския бюджет или по линия на европейската взаимност се обновяват градовете, усъвършенстват се обществената и просветителната инфраструктура, както и енергийната успеваемост на хиляди публични и частни здания. Това откривало нови, по-широки хоризонти пред всички участници в капиталовия развой - проектанти, архитекти, строители , съобщи Българска национална телевизия.
 В София предстоят най-вече градежи на жилищни здания
В София предстоят най-вече градежи на жилищни здания

Най-много разрешителни за градеж в Пловдив

Аврамова изясни и че към този момент е почнала инспекцията на положението на оградните уреди по автомагистралите, която беше подредена от примиера Борисов през вчерашния ден поради злополука на Автомагистрала " Тракия , която беше провокирана от кон.

Докладът с резултатите би трябвало да бъде подготвен в понеделник.

Издадено е предписание сега, в който се установи развалена мрежа, мантинела или оградни пана, те да бъдат неотложно възлагани и възобновяване им да започва, изясни още министърът.
 Спешна инспекция на загражденията по автомагистралите разпореди Борисов
Спешна инспекция на загражденията по автомагистралите разпореди Борисов

Не може да излиза кон на автомагистрала, безапелационен е премиерът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР