Започва умъртвяването по хуманен начин на птиците във фермата в

...
Започва умъртвяването по хуманен начин на птиците във фермата в
Коментари Харесай

Умъртвяват 25 000 кокошки в поразената от птичи грип ферма до Хасково

Започва умъртвяването по човечен метод на птиците във фермата в местността Идимирли край Хасково, която бе изумена от птичи грип. Наш екип към този момент е на мястото.

Това заяви на изключително съвещание на Областната епизоотична комисия шефът на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) доктор Георги Илиев. 

Заразата от Инфлуенца А бе доказана в стопанство с към 25 000 кокошки носачки.

Надявам се за къс интервал от време дейностите по умъртвяването на птиците, загробването им и дезинфекцията да приключат бързо, уточни Илиев. Той напомни, че към този момент със заповед са избрани трикилометрова защитна зона и десеткилометрова следена зона.

В относителна непосредственост до птицевъдния обект са още два огромни обекта - единият с 450 000 пернати, а другият - с 380 000,

посочи Георги Илиев. Стартира и изтеглянето от комерсиалната мрежа на създадените в стопанството яйца.

Георги Илиев предизвести, че вирусът се популяризира извънредно бързо и единственият метод за справяне с следствията са бързото локализиране и заличаване на огнището. Предвид настъпилата Великденска акция, притежателят, който за четвърти път е пострадал, ще понесе огромни стопански загуби. Той обаче ще бъде заплатен по пазарни цени, годни три месеца преди събитието, разясни още Илиев.    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР