Започва участието на министър-председателя Бойко Борисов в Първия каспийски икономически

...
Започва участието на министър-председателя Бойко Борисов в Първия каспийски икономически
Коментари Харесай

Започна Първият каспийски икономически форум с участието на премиера Борисов

Започва присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов в Първия каспийски стопански конгрес в ''Аваза'', оповестиха от държавната пресслужба.

Събитието дава опция на страната ни да развие мрежата си от партньорства в Каспийския район. България има предпочитание да надгражда дългогодишното си съдействие с прикаспийските страни, както в границите на двустранните връзки, по този начин и в границите на връзките на Европейски Съюз с този район.



Каспийско море е основен за търговията и свързаността на Европа с Централна Азия, Средния и Далечния Изток. Още повече, след подписването на Конвенцията за статута на Каспийско море нараства неговата прелест като сътрудник във всички области – вложения, енергетика, превоз и връзки, търговия, развиване на науката. Устойчивата съгласуваност на Каспийския басейн с Европа ще способства за построяването и развиването на качествена инфраструктура, за възстановяване на икономическата, обществената и екологична среда и ще подсигурява пренос на артикули и услуги в общ интерес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР