Започва текущ ремонт на създадената временна пътна отсечка между селата

...
Започва текущ ремонт на създадената временна пътна отсечка между селата
Коментари Харесай

Ремонтират пътна отсечка от алтернативния маршрут за обхода при Ребърково

Започва настоящ ремонт на основаната краткотрайна пътна права сред селата Крета и Ребърково.  Ремонт е очакван, макар че правата се употребява като различен маршрут за леки коли за включване в обхода при с. Ребърково в посока Ботевград.

Целта е да се усъвършенства експлоатационното положение на пътната настилка, оповестяват от община Мездра.

Ремонтът се подхваща по отношение на удължение на крайния период за осъществяване на строително-монтажните работи в сектора от пътен възел Мездра до село Лютидол от обект " Модернизация на сектор от път 1-1 (Е-79) " Мездра - Ботевград " ЛОТ2 от км 161+367 до км 174+800 ".

По-конкретно, отсечка сред селата Крета и Ребърково се употребява като различен маршрут за включване в обхода в посока Ботевград по Републикански път III-161 Ребърково - Рашково - Литаково - Ботевград и в посока София по Републикански път II-16 Ребърково - Зверино - Елисейна - Своге - Нови Искър.

Община Мездра приканва водачите да карат с нараснало внимание в правата сред Крета и Ребърково и да не затрудняват осъществяването на ремонтните действия, с цел да приключат в оптимално къс период.

Припомняме, че от 10 юни  придвижването в двете направления по път I-1 сред Мездра и Лютидол бе спряно  в сектора от 160-ти до 172-ри км за По проект придвижването в сектора трябваше да се възвърне през декември 2023 година, само че както излиза наяве, това няма да се случи, най-малко не и този месец. С нов краен период от АПИ и община Мездра обаче не се ангажират.

Преди към две седмици пък  и аргументи вреди на към 15 къщи и две коли. Инцидентът стана при почистване на терен от интернационалния път Е-79 до село Ребърково.
 АПИ нищи за какво къщи в Ребърково осъмнаха със счупени керемиди след взривни действия
АПИ нищи за какво къщи в Ребърково осъмнаха със счупени керемиди след взривни действия

Разпоредена е инспекция на осъществяването на строителните действия при модернизацията на пътя Мездра - Лютидол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР