Започва строителството на нов закрит спортен плувен комплекс в Плевен.

...
Започва строителството на нов закрит спортен плувен комплекс в Плевен.
Коментари Харесай

Нов закрит плувен комплекс с четири басейна ще бъде построен в Плевен

Започва строителството на нов закрит състезателен плувен комплекс в Плевен. Инвестиционното желание оповестиха през днешния ден на среща с публицисти в Община Плевен Борислав Иванов – шеф на „ Хоризонт Иванов ” ЕООД, и ръководителят на плувния клуб „ Инвиктус ” Кирил Бъчваров, които за реализацията на плана са основали акционерното сдружение ПК „ Инвиктус ” ООД с преобладаващото присъединяване на „ Хоризонт Иванов ”.


Плувният комплекс ще бъде построен на бул. „ Русе ” при изхода от града в посока град Русе с разгърната застроена повърхност 5400 кв. м. Той ще включва огромен басейн с дължина 50 метра и 8 коридора. Закрити уреди с тези размери има единствено в София и Бургас, показаха акционерите. На територията ще има и по-малък басейн с размери 25/11 метра и още два напълно дребни помощни басейна за бъдещи майки и за най-малките – от бебешка възраст до 6 години. Комплексът ще разполага с 500 седящи места, четири съблекални с душове, две съблекални за деца със специфични потребности. Тук ще се оферират занимания по водна аеробика, йога, гимнастика за хора с гръбначни изкривявания, ще бъдат оборудвани функционална зала и фитнес. Към комплекса ще има съседен паркинг, както и обособена площадка наоколо с към 200 паркоместа.
Нов корпус, басейн и топла връзка към 2 учебни заведения ще строят в Перник с 9 млн. лв.
Нов образователен корпус с басейн и топла връзка към постройката на две учебни заведения ще строят в Перник със 7,5 млн. без Данък добавена стойност (или близо 9 млн. лева с Д...
Прочети повече
Новото спортно оборудване ще има невисок експлоатационен разход и ще употребява най-съвременните способи за дезинфекция  на водата и филтриране на въздуха.

Идеята на вложителите е в  комплекса да се организират по 12 шампионата годишно, всеки с 500-600 участници, които ще притеглят представители на водния спорт от цялата страна.


Главната ни концепция, запълвайки една огромна ниша в спортната база на Плевен и района, е да допринесем за задържането и завръщането на младежите в града ни посредством основаване на положителни условия за практикуване на един от най-полезните за здравето спортове, за приятни развлечения и предварителна защита на редица болести, подчертаха акционерите.

Средствата за строителството в размер на близо 10 млн. лв. са обезпечени от дълготраен заем от Банка ДСК и Фонда за районно развиване. Акционерното сдружение ПК „ Инвиктус ” ООД е отворено за нови участници, които са съпричастни към концепцията за строителството на комплекса.
5 неща от лятото, които в никакъв случай няма да ни омръзнат
Лятото е в разгара си - доста хора са в отпуска, други занапред ще си вземат ваканцията. Има неща от лятото, които просто обожаваме и ня...
Прочети повече
Фирма „ Хоризонт Иванов ” е един от главните бизнес субекти в Плевен. В тяхна промишлена база реализира активността си концернът Леони – най-големият шеф в района, сдружението стана известно и с построяването на чашката на олимпийския огън на игрите в Сочи.

Очаква се новият плувен комплекс да бъде издигнат за година и открит през м. май 2023 година

Всички знаем за сериозните проблеми със спортната база в Плевен, за потребността от строителство на нови спортни обекти или съществени поправки на съществуващите. Затова правя оценка тази инвестиция като извънредно значима освен за Плевен, освен за района, а и в народен мащаб, безапелационен беше кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Още от ПЛЕВЕН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР