Започва специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и

...
Започва специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и
Коментари Харесай

Започва спецакция по пътищата с фокус върху товарните автомобили и автобусите

Започва профилирана полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете.
 БГНЕС
“Съвместните екипи на " Пътна полиция " правят инспекции на товарни коли и рейсове и тези инспекции ще продължат до 25 февруари в цялата страна " , заяви основен контрольор Дамян Владинов.
 БГНЕС
Той посочи, че инспекциите са иницирани от Главна дирекция " Национална полиция " и са във връзка пълноправното участие на България в " Роудпол " и поетите задължения за присъединяване в взаимни интервенции за обезпечаване на сигурност и сигурност по пътищата на Европа.
 БГНЕС
“Тези полицейски интервенции с фокус върху товарните коли и рейсовете се постанова да се организират, защото при настъпването на тежки пътнотранспортни катастрофи, когато има участници с товарни коли и рейсове, следствията са доста по-тежки с доста повече жертви и ранени ”, изясни основният контрольор, след което посочи, че ще се ревизират индикаторите, които имат отношение към пътната сигурност.
 БГНЕС
“Спазване на скоростните режими, приложимост на алкохол и опиати, съблюдаване на времето за отмора от водачите, техническата редовност на автомобила, изрядността на документите, претоварване както и подсилване на товара ”, разяснява основният контрольор Дамян Владинов.
 БГНЕС
Той разгласи, че данните от инспекциите ще бъдат систематизирани и в границите на седмица след тяхното привършване. “Най-честите нарушавания при водачите с а неспазване на скоростните режими, неизползване на предпазни колани, неизправност на документите и техническа нередовност на документите ”, добави инспекторът.
 БГНЕС

 БГНЕС
Антон Ставрев, шеф на дирекция автомобилна ревизия, акцентира и значимостта от съблюдаване на времето за отмора на водачите. “Ще подчертаваме върху инспекциите на този тип нарушавания, несъмнено, посредством механически средства ”, разясни той

В секи миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР