Започва ремонтът на над 33 км от Айтоския проход от

...
Започва ремонтът на над 33 км от Айтоския проход от
Коментари Харесай

Започва ремонтът на Айтоския проход

Започва ремонтът на над 33 км от Айтоския проход от петък. Той е най-удобната и къса връзка за водачите от Варненска област с автомагистрала " Тракия ". Инвестицията е за над 24,3 млн. лева Проектът се финансира по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година посредством Европейския фонд, заяви Агенция " Митници ".

За по-бързото му осъществяване трасето е разграничено на два лота - 29 и 30. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 15 месеца.

Началото на сектора, който ще се ремонтира, е от моста над язовир " Цонево ", а краят е близо до с. Вишна в област Бургас . Строително-монтажните работи плануват построяването на нова структура на местата с незадоволителна носимоспособност и полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия сектор.

Основно ще бъдат ремонтирани 6 мостови уреди, измежду които са мостът над бент. " Цонево ", над р. Камчия и р. Гермето . Проектът планува разширение и подсилване на скалния тунел, наоколо до с. Билка. В сектори от пътя ще бъдат възобновени или надстроени укрепителните стени.

Третокласният път обезпечава транспортните връзки на гр. Провадия, на Девня и Варна, на Нови пазар и Шумен с Айтос, Карнобат и Бургас и минава през обитаемоте места - с. Добромир и с. Билка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР