Започва ремонт на баскетболната зала в Спортен комплекс Пирин“, а

...
Започва ремонт на баскетболната зала в Спортен комплекс Пирин“, а
Коментари Харесай

Баскетболът в Благоевград се възражда!

Започва ремонт на баскетболната зала в Спортен комплекс „ Пирин “, а средствата са обезпечени от донор

Залата по баскетбол в Спортен комплекс „ Пирин “ ще бъде реновирана. Тя няма да бъде давана на концесия, а ще бъде общинска, както до момента. Това стана ясно по време на конференция през днешния ден.

Залата ще бъде актуализирана със средства, които са подаяние от Георги Спасов, а общата стойност на плануванаъа сума за ремонт и възобновяване на спортната зала е над 100 000 лв..

„ Преговорите и подготовката по този развой започнаха преди 2 месеца и имам вяра, че ще продължим с отлични резултати от страна на младите баскетболни очаквания и техните треньори години наред. Изключително съм щастлив, че се намират такива хора, като Георги Спасов, които да оказват помощ на спорта и на децата в Благоевград, заделяйки от персоналните си средства. Ремонтът ще бъде напълно осъществен с паричното подаяние, като задачата ни е залата да придобие актуален и съвременен тип “, сподели в частност кметът Стоянов по време на срещата.

На конференцията участваха още ръководителят и треньор на БК „ Евробаскет “ Никола Хаджиев, донорът Георги Спасов и шефът на „ Спортни парцели “ Драган Стойков.

„ В момента упражняват няколко възрастови групи в „ Евробаскет “ – до 8-годишна възраст, до 10 години, до 12 години, до 14 години, до 16 и до 18-годишна възраст. Над 100 деца са избрали баскетбола и сега упражняват, а от шест месеца към този момент работим и с два набора девойки. Предстои от септември месец да образуваме и мъжки тим по баскетбол. Благодаря на кмета Илко Стоянов и на Георги Спасов за поддръжката и работата “, сподели Николай Хаджиев.

Щедрият донор от своя страна показа, че концепцията е залата да се трансформира в съвременна и добра среда, която да дава отговор на актуалните условия с съвременни механически придобивки.

В ремонтираната баскетболна зала в Семеен кодекс „ Пирин “ тренировките по баскетбол ще бъдат с приоритет.

В момента залата се употребява от няколко клуба по разнообразни дисциплини, които упражняват по график. Това няма да се промени и след ремонтните действия те още веднъж ще може да употребяват спортното оборудване с авансово направен график.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР