Започва производството на лекарствата хлорохин и хидроксихлорохин, за които проучванията

...
Започва производството на лекарствата хлорохин и хидроксихлорохин, за които проучванията
Коментари Харесай

Започва производството на хлорохин у нас

Започва производството на медикаментите хлорохин и хидроксихлорохин, за които изследванията до момента демонстрират, че дават положителни резултати при лекуване на COVID-19 пневмонията. Технологията към този момент е усвоена, а дейните съставки са поръчани. Очаква се към Великден да има създадени 5000 опаковки хидроксихлорохин. Новината за производството на медикаментите удостовери пред “24 часа ” биотехнологът и един от създателите на “Чайкафарма ” Тони Веков.
Към момента стартира единствено производството на хидроксихлорохин, а на по-късен стадий ще стартира и на хлорохин. Причината е, че в международен мащаб има недостиг и мъчно се набират от маски до лекарствени вещества. Към момента България е подписала контракти за доставка на хлорохин и хидроксихлорохин с Китай, Тайван и Индия, само че няма гаранция, че ще бъдат спазени периодите за доставка. Тъй като медикаментите не са позволени за приложимост в България, незабавно щом хидроксихлорохинът бъде създаден, той ще бъде възложен единствено на лечебните заведения, с цел да могат да лекуват заболели от ковид.
Фармацевтичната компания обаче е подала заявление до организацията по медикаментите за вписване и позволение за приложимост на медикаментите. Оттам уверили, че след към месец двата медикамента ще бъдат позволени. Това ще разреши продажбата им и в аптеките, само че единствено с рецепта. Така с тях ще могат да се доставят и болните от ревматоиден артрит и лупус. Това са двете съществени заболявания наред с маларията, за които се употребяват хлорохиновите лекарства. Едва откакто клиничните проучвания в международен мащаб за резултата на медикаментите върху лекуването на ковид приключат и бъдат утвърдени, тогава ще им се добави и тази характерност.
По-рано през днешния ден проф. Иво Петров разгласи, че антипаразитното лекарство “Ивермектин ”, употребено за лекуване на краста, също оказва помощ при болните от ковид. Специалистът се базира на изследване на австралийски учени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР