Започва проект Ветроходна академия Кор Кароли“ за развитие и обучение

...
Започва проект Ветроходна академия Кор Кароли“ за развитие и обучение
Коментари Харесай

Децата на Варна ще тренират безплатно ветроходство

Започва план „ Ветроходна академия „ Кор Кароли “ за развиване и образование на хора от всички възрасти по ветроходство на българското Черноморие. Финансирането е частно, за социално-отговорна идея. Приходите са ориентирани за привличане към морската концепция и гратис образование по ветроходство на младежи посредством стратегия „ Младежи “ в разнообразните ветроходни курсове.

Обхватът е за девойки и момчета на възраст сред 18 и 24 година в неравностойно състояние (включително с финансови затруднения). Младежи, които са сегашни студенти, се одобряват с преимущество в програмата. За повече информация и записвания: www.corcarolisailing.org.

Академията цели да разпространява ветроходството в България, като предава на хора от всички възрасти ветроходни умения и познания, посредством налични интензивни курсове за: начинаещи, напреднали, спортно-състезателно и извънредно ветроходство на типичен и съвременни яхти. Първият ветроходен курс за начинаещи започва от 25 май, а дебютът на спортно-състезателния курс ще бъде на една от най-красивите регати на българското Черноморие: „ Варна Ченъл Къп “ (31 май – 3 юни).

Защо ветроходство?

1. Ветроходството е динамичен и здравословен спорт навън под удобното въздействие на слънце, вода и чист въздух, което се отразява позитивно на човешкото здраве и усъвършенства физическата правоспособност и двигателната просвета на хората.

2. Ветроходството е необятно практикуван спорт в международен мащаб, за който няма долни и горни възрастови граници. Придобитите умения остават за цялостен живот.

3. Ветроходството спомага за понижаване на напрежението и така наречен „ резултат на прегряване “, тъй като морето единствено по себе си спомага да се откъснеш от натоварената ежедневна среда.

4. Ветроходството е екологичен спорт, който не замърсява и не вреди на природата.

5. Ветроходството е опция на заседналия метод на живот и осмисляне на свободното време. Ветроходството е опция за превъзмогване на наболели проблеми като нездравословни привички, експанзия, зависимости и обездвижване.

6. Ветроходството е работа в екип. За ръководството на килови яхти се изисква екипност, а положителното класиране и сигурността на екипажа зависят от всеки един на борда.

7. Ветроходството учи и възпитава на почитание, дисциплинираност и отговорност.

8. Ветроходството е опция за дълготрайна реализация в типично морски специалности.

9. Ветроходството е един от най-скъпите спортове в света, само че добитите познания и умения са персонална инвестиция с безкрайна възвращаемост.

10. Ветроходството е спорт, асоцииран с просветеност и класа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР