Започва приемът на документи за кандидатстване по обявената схема за

...
Започва приемът на документи за кандидатстване по обявената схема за
Коментари Харесай

Туроператори и турагенти кандидатстват за подпомагане от днес

Започва приемът на документи за кандидатстване по оповестената скица за даване на на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска активност, за компенсиране на загуби вследствие на епидемиологичния гърмеж от, съобщи БНР.

Администратор на мярката е. Максималният размер на държавната помощ е 4 % от оборота на туроператорите и туристическите сътрудници (без ДДС) през 2019 година, оповестен във финансовия доклад според Закона за счетоводството.

Безвъзмездните средства се дават еднократно - за компенсиране на загуби на за интервала от 01 март 2020 година до 31 декември 2020 година, а помощта би трябвало да се употребява предпочитано за възобновяване на суми на пасажери, чиито пакети са анулирани заради COVID-19 за същия интервал. Крайният период за кандидатстване е 14 дни след оповестяване на процедурата.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Превозвачи и туроператори оферират от 1 март автобусните ек...

Подробна информация и насоки за кандидатстване са оповестени в интернет страницата на Министерство на туризма и са налични.

Запитвания могат да бъдат отправени в работно време от 9.00 до 17.30 часа - на телефон 0882 291 113, или на особено основаната за задачите на схемата е-поща: [email protected].

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Туроператорите и туристическите сътрудници упорстват да бъдат включени в проекта на държавното управление з...
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР