Започва обновяването на спортната зала в Берковица. Реализирането на обекта

...
Започва обновяването на спортната зала в Берковица. Реализирането на обекта
Коментари Харесай

Започва дългоочакваният ремонт на Спортната зала в Берковица, ето как ще изглежда

Започва обновяването на спортната зала в Берковица. Реализирането на обекта е от изключителна значимост за града, защото съществуващата сега спортна инфраструктура не дава отговор на потребностите са спортуващите, нито на актуалните условия за осъществяване на спортни действия.
На 16.06.2023 година, кметът Димитранка Каменова подписа контракт за осъществяване на строително-монтажни работи след извършена социална поръчка за обект: „ Изпълнение на СМР за обект „ Реконструкция и ремонт на постройка – Спортна зала “. Срокът за осъществяване възлиза на 180 календарни дни, считано от датата на сключване на Протокол за разкриване на строителна площадка.
Ежегодно Община Берковица подкрепя финансово спорта със дотация от 140 000 лв., която се разпределя от комисия на всички лицензирани към съответните федерации спортни клубове на територията на община Берковица.
Към април 2023 година, Община Берковица има и утвърден план за съоръжение на спортната инфраструктура посредством закупуване на фитнес уреди, тенис маси и топки. Дейностите по плана плануват закупуване и доставка на ново съоръжение за спортната зала, което включва съоръжение за фитнес зала, шведска стена, тенис – маси комплект, топки за футбол, волейбол и баскетбол, съоръжение за зала „ Тих спорт “ – комплект маси за шах и табла, долап за предпазване на оборудването и дартс.
Развитието на спорта ще бъде главен приоритет на Общината и за задачата ще се работи по посоки за подсигуряване на съответна спортна база, в която да се приготвят бъдещите първенци на Берковица и на България.
Вижте 3D визуализация на плана в галерията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР