Започва мониторинг за замърсяване върху площите на загробване на свинете,

...
Започва мониторинг за замърсяване върху площите на загробване на свинете,
Коментари Харесай

Започва проверка за замърсяване на площите, където са загробвани на прасета

Започва мониторинг за замърсяване върху площите на загробване на свинете, наранени от африканската чума. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, представена от „ Фокус”.

„ Този мониторинг следва да го правят общините, на чиято територия са площадките на загробване. Контролира се от Регионална инспекция за опазване на околната среда “, изясни още Танева.
Чумата евентуално ще убие една четвърт от прасетата по света Стотици милиони животни ще бъдат унищожени в Китай и това внезапно ще вдигне цените на месото на международните пазари
По думите на отрасловия министър са загробени общо 140 хиляди, а екарисажи не се употребявани заради няколко аргументи.

„ Мнението на Центъра за оценка на риска е, че всяко разкарване на инфектирана маса крие риск от заразяване на пътната артерия. Второ, заради експлицитното гледище на всяка браншова организация. Никога не е стоял въпросът, с изключение на по медиите, за използването на тези средства за заличаване на засегнатите свине”, посочи Танева.
Свинска чума и избори: Плащани ли са компенсации на притежатели за несъществуващи животни Проверка на bTV сподели, че има случаи, в които адресните регистрации на получилите по 300 лева се разминават с документите
Земеделският министър посочи, че във всички страни членки на Европейския съюз, които са се сблъскали с този проблем – са употребявали загробване.

Днес стана ясно още, че болестта не е потушена изцяло – в Разградско са открити две нови огнища на африканска чума.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР