Започва изплащането на обезщетения за умъртвените животни заради чумата, съобщи

...
Започва изплащането на обезщетения за умъртвените животни заради чумата, съобщи
Коментари Харесай

Изплащат обезщетения за умъртвените животни

Започва изплащането на компенсации за умъртвените животни поради чумата, заяви земеделският министър след първото съвещание на оперативния щаб. В 10-километровата зона към огнищата на болестта се предлага анулацията на събития, които биха събрали доста хора на едно място. Засилва се и контролът по граничните пунктове за транспорт на месни храни. Европейските специалисти, които дойдоха през днешния ден следобяд в страната ни от на следващия ден стартират работа на терен при огнищата на болестта.

Минималната сума за едно умъртвено животно е 190 лв.. Общо в селата Воден и Кости притежателите ще получат близо 305 хиляди лв. за 1 500 животни.

На земеделските производители, които имат банкови сметки - те ще си минат по тях. На другите, които нямат банкови сметки, в кметството с компаньон от БАБХ и служител на реда, тъй като се разнасят пари ще им бъдат дадени на ръка, съобщи земеделският министър Румен Порожанов.

Собствениците на животни, които попадат в 10-километровата карантинна зона и не могат да продават млякото си също ще бъдат обезщетени. Според земеделския министър в Турция сега има 700 дейни огнища на заболяването, макар че там животните се имунизират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР