Започва изплащането и близо 80 млн. лева ще бъдат разплатени

...
Започва изплащането и близо 80 млн. лева ще бъдат разплатени
Коментари Харесай

Над 70 млн. лева плаща държавата на приютили бежанци


Започва изплащането и близо 80 млн. лв. ще бъдат разплатени на утвърдените претенденти, настанили украински жители в интервала от 24 февруари 2022 година до 31май 2022 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Министерският съвет в оставка одобри решение за одобрение на помощ на претендентите по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България и на разпореждане на Министерския съвет за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на туризма за 2022 година, за предплатено финансиране на разноски по Програмата.

Получатели на помощта са 562 лица, дали настаняване и изхранване на лица, търсещи краткотрайна протекция. Изпълнението на Програмата е управлявано посредством потребление на информация от Националния туристически указател, основания за задачите на Програмата Регистър за местата за заслон, Единната система за туристическа информация и Системата за ръководство на национални вложения, и посредством контролни инспекции по длъжностен път с данни от системите на дирекция „ Миграция “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “ при Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за бежанците и Националната организация за приходите.   

По петото подред заплащане, обхващащо интервала от 24 февруари до 31 май, са верифицирани 1 831 572 броя нощувки с изхранване на стойност 73 262 880,00 лв. без Данък добавена стойност, респ. 79 734 097,40 лв. с включен Данък добавена стойност, написа в известието.   

По информация на Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР