Започва изграждането на първата общинска детска поликлиника в София. Медицинският

...
Започва изграждането на първата общинска детска поликлиника в София. Медицинският
Коментари Харесай

Денонощна детска поликлиника отваря врати в София догодина

Започва построяването на първата общинска детска поликлиника в София. Медицинският център ще бъде денонощен, а в него ще работят лекари от разнообразни специалности, оповестява Нова телевизия.

Много постоянно родителите в София се оказват на неверното място. Потвърждава го и доктор Захаринка Гочева, която се грижи за стотици дребни пациенти.

„ Нашите пациенти се лутат нощем сред разнообразни лечебни заведения - частни, държавни и не знаят къде да заведат детето си”, разяснява педиатърката.

Затова и Столичната община стартира построяването на детска поликлиника. Идеята не е нова, а задачата е да се обезпечи сложна здравна грижа на едно място.

„ Аз като баба и майка чудесно знам какво значи за всеки родител, когато детето им се разболее и би трябвало да обикаля разнообразни лечебни заведения, да търси разнообразни специалности”, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новината за бъдещата детска поликлиника е добре пристигнала както за родителите, по този начин и за лекарите. Процедурата за избор на реализатор на плана към този момент е оповестена. В общинска детска поликлиника ще се трансформира постройката, в която до предходната година се обитаваше Националния център по наркомании. Ще бъде направена цялостна реконструция, а цената на инвестицията е към 1 млн. лева Медицинският център ще разполага с дневен стационар и лаборатория, а проектите са да отвори порти през втората половина на идната година. Именно с личния състав са свързани и най-големите терзания на доктор Гочева.

„ Не стига, че нашата компетентност е най-отговорната, само че и сме най-ниско платените и по тази причина няма задоволително фрагменти. Това ще е проблем и за ръководството”, сподели тя.

Задачата няма да е лесна признава и столичният кмет. „ Най-голямото предизвикателство ще пристигна, когато стартираме да набираме личен състав. Надявам се да притеглим хора. Ще разчитаме на общинското здравеопазване”, разясни Фандъкова.

Ремонтът ще стартира след няколко месеца. За да е приветлива за дребните пациенти, а и за личния състав, фасадата на постройката ще бъде изрисувана от художници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР