Започва изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски

...
Започва изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски
Коментари Харесай

Започва изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера



Започва построяването на лагера на Бялото приятелство на Седемте рилски езера, споделиха от управлението на Национален парк " Рила ". Първите 25 дъновисти през днешния ден ще се изкачат до там.

Лагерът  ще е ситуиран на регламентираното място - при Рибното езеро, на 2 200 м надморска височина. Там последователите на учителя Петър Дънов построяват стана си всяко лято от 1929 година.

Самият лагер е върху 1 декар и 100 кв. метра,  като оптималният брой на палатките не би трябвало да надвишава 300. Според Плана за ръководство на Национален парк " Рила " не се позволява потреблението на спомагателни терени за лагеруване.

Лагерът ще се ръководи от комендант, съблюдава се открит през годините вътрешен ред, кухнята, местата за миене и други Ще се инсталират походни мивки, които след привършване ще бъдат демонтирани, а теренът -  измит. Лагеруващите ще употребяват тоалетните на хижата и краткотрайни, ситуирани в региона на лагера. Ще употребяват питейна вода от извор наоколо до южния бряг на Рибното езеро.

Генерираните боклуци ще се събират разделно в чували и ще се транспортират отвън територията на парка до най-близкото градско бунище край Сапарева баня.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР