Започва информационна кампания сред хората за поведението им в планината,

...
Започва информационна кампания сред хората за поведението им в планината,
Коментари Харесай

След нападението на мечка учат хората как да се държат при такъв случай

Започва осведомителна акция измежду хората за държанието им в планината, заяви кметът на Белица Радослав Ревански.

Поводът е случаят от петък край Белица, когато локална жена беше нападната от мечка, до момента в който беряла гъби в гората. Пострадалата е с голям брой одрасквания и пострадвания по крайниците, само че без вътрешни пострадвания и съществени контузии.

"Гъбарите в общината са стотици и в този сезон са в планината, с което изкарват прехраната си ", Радослав Ревански. За да се избегнат сходни срещи сред дивите животни и хората, от общината провеждат среща сред локалните поданици и представители на разнообразни институции. "Не може да гледаме на животните като на врагове и в това време не желая никой да гледа на хората като врагове на животните ", уточни кметът на Белица и добави, че желае обаче хората да бъдат предпазени.

В петък общинското управление изиска мечката да бъде отстреляна. Към днешна дата към този момент ще се търсят разновидности за прогонване на животното, сподели още Радослав Ревански.

"Убиването на дивото животно би трябвало да е последното нещо, което да се направи ", уверен е шефът на Парка за танцуващи мечки край Белица Димитър Иванов. По думите му има редица ограничения, с които може да се прогони мечката, преди да се прибегне до най-крайната.

"Вероятно причина за реакцията на животното е боязън, а случаят не е разследване от преднамерени дейности нито от страна на мечката, нито от страна на индивида, сподели още Димитър Иванов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР