Започнатата от Русия спецоперация“ доведе до съвсем различни резултати от

...
Започнатата от Русия спецоперация“ доведе до съвсем различни резултати от
Коментари Харесай

Пригожин: Нашата „демилитаризация“ направи украинската армия една от най-силните в света. А ние се оср*хме


Започнатата от Русия „ спецоперация “ докара до напълно разнообразни резултати от тези, които искаше Москва и за които първоначално говореше Путин. Това прозря в 77-минутно видеоинтервю персонално Евгений Пригожин – притежател на приетата от света за терористична организация ЧВК „ Вагнер “.

„ Украйна стана известна по целия свят, а нейната войска се трансформира в една от най-силните на света “, призна Пригожин. Лично върху Путин той не си разреши да се нахвърли, само че нападаше гневно министерството на защитата и цялата останала съветска върхушка. БиБиСи направи извади потпури от изявлението с главатаря на наемническата армия.

***

Ние дойдохме жестоко, тропахме с ботуши по цялата територия, търсейки нацисти. И до момента в който търсехме нацисти, направихме на колбас всички, които можахме. После стигнахме Киев, след това – на съветски език ви го споделям! – се оср*хме и избягахме. След това – към Херсон. Оср*хме се, избягахме. После… или преди този момент, към този момент ми се бърка времето – Изюм, Лиман. И някак си все не ни се получаваше…

– Спецоперацията стартира за денацификация и демилитаризация. Така, денацифицирайки Украйна, направихме от Украйна нация, която към този момент е известна по целия свят. […] Украйна стана страна, която познават на всички места. Толкова за денацификацията. Сега за демилитаризацията. […]

Ако при започване на спецоперацията те имаха, примерно, 500 танка, в този момент имат 5000 танка. Ако у тях имаше 20 000 индивида, умеещи да водят война, в този момент да водят война умеят 400 000 индивида. Та по какъв начин по-точно я демилитаризирахме? Получи се противоположното – ние, мамка му, някак си я милитаризирахме […]

– Мисля, че украинците през днешния ден имат една от най-силните армии в света. Те имат високо равнище на организация, високо равнище на подготовка, високо равнище на разузнаването, имат друго въоръжение. И освен това – те работят еднообразно сполучливо с разнообразни оръжейни системи – руски, натовски, всякакви…

(Другото са разнообразни по мощ и цветност хули по адрес на Шойгу, Герасимов, олигарсите и „ цялата останала сволоч “, б.р.)

***

Това изявление от Пригожин взе Константин Долгов – някогашен проруски деятел и политтехнолог от Харкив. Специалистите на БиБиСи по съветска история и политика припомнят, че след 2014 година (след съветската окупация на Крим и Донбас, осъществена от „ зелени човечета “ и „ вежливи хора “ в съветски униформи, само че без опознавателни знаци, б.р.) Долгов се придвижи в Русия, където стана част от група политтехнолози, работещи за Сергей Кириенко – днешният зам.-шеф на администрацията на Путин.

Появата на Долгов като публицист, взел това изявление с Пригожин, съгласно специалистите на БиБиСи, евентуално значи, че информацията за тежък спор на Кириенко с министъра на защитата Шойгу, е истина. Още повече, че за този спор преди няколко дни приказва и терористът Игор Стрелков (Гиркин).

Гиркин, прочее, е командващият съветските окупатори на Донбас през 2014 година и на неговата съвест тежат 298-те жертви (предимно холандци и доста деца) в малайзийския Боинг 777. Че пътническият аероплан е свален от съветска ракета по заповед на Гиркин – самостоятелното следствие към този момент го потвърди, колкото и руснаците да отричаха.

А от изявлението се вижда, че Пригожин към този момент е надалеч от фронта и не са надалеч от истината прогнозите, че скоро той ще извади остатъците от своята ЧВК от месомелачката Бахмут, с цел да ги изпрати на по-топло и доходно място – да вземем за пример в Судан.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР