Започнаха срещите при президента с парламентарните партии в търсене на

...
Започнаха срещите при президента с парламентарните партии в търсене на
Коментари Харесай

Изборът е направен: Топ анализаторка каза на кого ще даде Радев третия мандат - Топ новини

Започнаха срещите при президента с парламентарните партии в търсене на изясненост по отношение на опциите за сформиране на държавно управление. След срещата с ГЕРБ-СДС датата за връчване на първия мандат към момента не е ясна. Президентът се пробва да даде повече време на този парламент, с цел да се свърши някаква работа, изясни пред БНР Евелина Славкова от проучвателен център „ Тренд “, представени от Блиц.

„ Вероятно той счита, че доста мъчно може да бъде образуван кабинет в 48-о Народно заседание. Това излъчват и политическите партии като обръщение след изборите. Те се държат предизборно в държанието и говоренето си “, сподели тя.

При „ Продължаваме промяната “ огромно значение има базата, върху която е основана и обещанието „ да махнем Борисов, да изчегъртаме ГЕРБ “, изясни Евелина Славкова.

ГЕРБ са в комплицирана обстановка и са подготвени да употребяват разнообразни разновидности, разясни тя.

„ Вероятно те ще предложат експертен кабинет, тъй като знаят, че с ярки политически лица поддръжката ще бъде по-трудна. Но даже да извадят специалисти, това не значи, че ще получат поддръжката, която желаят от „ Продължаваме промяната “ и Демократична България. ГЕРБ не желаят поддръжка от „ Възраждане “ и Движение за права и свободи, тъй като това оказва въздействие върху имиджа на партията “.

Третият мандат ще отиде при Българска социалистическа партия, предвижда Славкова.

„ Президентът се опита да се дистанцира от „ Български напредък “ и от Стефан Янев. След войната в Украйна доста ясно разграничи позициите си, които не съответстват с тези на Демократична България.

Той няма да легитимира тяхното схващане, давайки им мандат за сформиране на държавно управление. Въпреки че връзките му с Корнелия Нинова са влошени, той ще го даде на Българска социалистическа партия и това ще е знак към електората на партията. Румен Радев няма да ограничи своите политически дейности единствено в границите на втория си мандат. Той гледа по-дългосрочно “.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР