Започнаха състезанията от Общинските ученически игри 2023/2024 г., съобщиха от

...
Започнаха състезанията от Общинските ученически игри 2023/2024 г., съобщиха от
Коментари Харесай

49 училища участват в Общинските ученически игри 2023/2024 г.

Започнаха надпреварите от Общинските училищен игри 2023/2024 година, оповестиха от дирекция " Спорт " към Община Варна. 49 учебни заведения са декларирали присъединяване, като децата са разграничени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и девойки. Спортовете, заложени в програмата, са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, бадминтон и тенис на маса, оповестиха от общината.

Вече стартираха срещите от шампионата по футбол, който тази година се играе по разпоредбите на футбол 7 - одобрена форма за подготовка на играчи до 12-годишна възраст. Този месец се играят и срещите по волейбол за 5-7 клас при девойките. През месец ноември ще стартират и надпреварите по волейбол за огромните възпитаници и баскетбол за всички възрастови групи.

Организатор на игрите е дирекция " Спорт " в Община Варна, която обезпечава и предметни награди за спечелилите - купи, медали, спортни принадлежности и грамоти. Всички учебни заведения спечелили по типовете спорт не престават за регионалните надпревари през месец март 2024г. Състезанията са  част от спортния календар на МОН, ММС и Община Варна за развиване и разпространение на ученическия спорт.

Пълните стратегии за срещите може да намерите ТУК .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР