Започнаха консултациите при президента с парламентарно представените политически сили за

...
Започнаха консултациите при президента с парламентарно представените политически сили за
Коментари Харесай

Ясен ли е съставът на кабинета след консултациите на ПП и БСП

Започнаха консултациите при президента с парламентарно показаните политически сили за сформиране на кабинет. " Продължаваме промяната " се надяват в най-къси периоди да вземат мандата за сформиране на държавно управление, само че стана ясно, че Българска социалистическа партия има забележки по съдружното съглашение.

В изтекла в медиите информация стана ясно разпределението на министерства, написано в съдружното съглашение.

Мандатоносителят " Продължаваме промяната " ще излъчи претендентът за министър-председател. Очаква се това да бъде Кирил Петков. Ще има двама вицепремиери: по ефикасното ръководство и на финансите. За министър на финансите поръчка даде Асен Василев.



Политическа партия ще излъчи министри още за: МОН, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, МО, МТС, Министерство на растежа и нововъведенията, и на културата.

" Българска социалистическа партия за България " съгласно съглашението, изтекло в медиите, ще има вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността. Ще излъчи министри за: МТСП, Министерството на замеделието и на туризма. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден не удостовери информацията, че тя ще бъде вицепремиерът от Българска социалистическа партия.



" ИТН " се чака да бъде без вицепремиер. Формацията на Слави Трифонов се чака да получи Министерството на енергетиката, на външните работи, на районното развиване и благоустройството и спорта.



Четвъртият съдружен сътрудник " Демократична България " , съгласно информация в медиите, ще има вицепремиер по околната среса и водите и ще оглави правосъдното министерство и на електронното ръководство.



" Продължаваме промяната " потвърдиха двете нови министерства на консултациите при президента и фактът, че ще има четирима вицепремиери, само че не назоваха никакви имена. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че имат забележки по съдружното съглашение и че е нечиста сделка, че тя ще оглави Министерство на държавните предприятия.

Президентът Румен Радев подсети, че е време да бъде образувано постоянно държавно управление.

Президентът Румен Радев посрещна " Продължаваме промяната " с посланието, че доверието на българите след трите парламентарни избори не се дава безплатно.

Едно дейно ръководство под формата на коалиция може да съществува единствено в случай че има взаимно почитание сред сътрудниците. Времето на едноличната премиерска власт завърши и вярата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлено от българските жители по време на изборите, сподели Румен Радев, президент на Република България.

Коалиционното съглашение сред " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", Има Такъв Народ и Демократична България е изпратено на обединенията зa утвърждение, съобщи Кирил Петков.

Успяхме да създадем документ, съдружен документ, който се приключи нощес в среднощ и беше изпратен до всички наши съдружни бъдещи сътрудници, който обобщаваше всичките тези наши общи диалози въз основата на всичките тематики, които сме обсъждали по време на тези полемики, плюс формата, по който чакаме да се образува бъдещо държавно управление, сподели Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната ".



Петков отхвърли да назове имена на министри. Но призна за структурните промени.

Министерството на стопанската система плюс едно - две други страни предприятия ще бъде разграничено на две, тъй че да има едно министерство, което ще бъде на растежа и нововъведенията, на нововъведенията и растежа в действителност, а другото министерство ще бъде на държавните предприятия.

Соченият за предстоящ претендент за министър-председател от възможната четворна коалиция чака да получи мандат за сформиране на държавно управление тази седмица.

Със сигурност ще бъде тази седмица, се надяваме, само че това зависи, несъмнено, и от отговора на нашите съдружни сътрудници.

Лидерът на Българска социалистическа партия, които се обрисуват като вторият съдружен сътрудник в четирипартийната бъдеща коалиция, не отговори дали ще оглави едно от двете нови министерства.

Виждам от сутринта, че върви тази информация, че ще има Министерство на държавните предприятия, което е парадокс и въобще не попада такова нещо. - А Вие ли ще сте отпред? - Не, по този начин е изписано в Конституционен съд. Като видяхме това с държавните предприятия, беше необичайно. Персоналните оферти - на следващия ден с съдружните сътрудници, след това с Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Нинова разгласи, че има забележки по съдружното съглашение.

Всички лични въпроси за министри ще разгледаме по-късно с съдружните сътрудници. Днес сме съсредоточени върху съглашението. Снощи късно, снощи, го получихме, разгледахме го в нашите експертни групи и политически, имаме по него някои забележки. Срещнахме се към този момент с Кирил Петков и Асен Василев незабавно след срещата при президента, обсъдихме ги, до тази вечер, продължаваме с това.



Нинова уточни още, че краткосрочният приоритет на Българска социалистическа партия е да бъде признат бюджетът за следващата година.

В който да се заложат обществени политики, обезщетителни механизми, ограничения за превъзмогване на рецесията, за подкрепяне на хората.

Четирите обединения, които преговаряха през последните две седмици, имат единодушие по 90% от секторните политики и цели, оповестиха от Политическа партия. Кои са десетте, по които няма единодушие и кои са алените линии - остана неразбираемо.

Утре консултациите при президента не престават с " Демократична България ", " ИТН " и " Възраждане ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР