Започна XIV-тото издание на Рибен и Миден фест в Каварна

...
Започна XIV-тото издание на Рибен и Миден фест в Каварна
Коментари Харесай

Рибен и Миден Фест в Каварна - морски деликатеси, концерти и игри за децата

Започна XIV-тото издание на Рибен и Миден фест в Каварна започн. На площад „ Защитата на Каварна “ началник Иво Петков показва подготвяне на паламуд на тиган, задушен с лук, чесън и водорасли Укаме. Шеф Петков показа, че тази рецепта е по сходство на обичаното морско ядене на краля на Сиам. Сафрид, чернокоп, скариди и миди с ориз бяха измежду обичайните каварненски специалитети, които бяха показани от локалните дами. Кулинарен асистент бе и заместник-кмета на община Каварна Митко Недев.

Децата на Каварна се забавляваха и твориха с морски материали.Община Каварна насочи жест към всички поданици и посетители на града и ги почерпи с миди и риба, които особено бяха приготвени за Рибен и Миден Фест от кулинарите на общинския хотел „ Каварна “.
За положителното въодушевление в първия фестивален ден ще се погрижи поп артиста Миро, който излезе на сцената в 21:00 часа нощес.

Днес и на следващия ден, жителите и гостите на Каварна ще могат да опитат от вкусните морски деликатеси. Те ще бъдат продавани от търговците в дървените къщички на централния площад в града.

Самостоятелните концерти на Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “ (2 септември) и Тони Димитрова (3 септември) стартират от 21:00 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР