Започна вторият ден от спасителната операция за извеждане на момчетата

...
Започна вторият ден от спасителната операция за извеждане на момчетата
Коментари Харесай

Извадиха още едно момче от пещерата в Тайланд

Започна вторият ден от избавителната интервенция за извеждане на момчетата от тайландски футболен тим, блокирани в пещера повече от две седмици, сподели през днешния ден ръководителят на избавителната интервенция Наронгсак Осатанакорн, представен от ДПА.

" Нивото на водата е ниско. Времето е хубаво. Екипировката е подготвена. Затова взехме решение през днешния ден да стартираме по-рано от предстоящото ", сподели на конференция Наронгсак и добави: " Водолазите са същият екип - тайландци и чужденци, с няколко промени, тъй като някои от тях са прекомерно изтощени ".

В избавителната задача вземат участие 90 водолази - 40 тайландци и 50 чужденци, от които 19 австралийци. Бивш тайландски военноморски тюлен почина в петък, до момента в който поставяше кислородни бутилки в пещерата, която е дълга 10 км, напомня Българска телеграфна агенция

Вторият стадий от избавителната интервенция стартира в 11.00 ч. локално време и ще отнеме няколко часа. Осем от момчетата дружно с треньора им към момента се намират в пещерата. Операцията по извеждането им трябваше да бъде възобновена единствено след промяна на кислородните бутилки по маршрута на тяхното напредване, който минава отчасти под вода.

Късно нощес избавителният екип изведе четири момчета от пещерата, един по един. Те бяха неотложно превозени в локална болница, където бяха оставени за проучвания и лекуване. След тяхното избавяне, Наронгсак сподели на конференция, че се чака избавителната задача за останалите девет членове на футболния тим, да стартира до 20 часа, само че удобните условия форсираха началото й.

В коментар за хода на избавителната задача тайландският вътрешен министър Анупонг Паоджинда, заяви през днешния ден, че избавените момчета са в живи и здрави, само че ще им бъдат оказани медицински грижи, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР