Започна церемонията по държавното погребение на кралица Елизабет II, на

...
Започна церемонията по държавното погребение на кралица Елизабет II, на
Коментари Харесай

Великобритания и светът се сбогуват с кралица Елизабет II

Започна церемонията по държавното заравяне на кралица Елизабет II, на което участват водачи от целия свят, оповестяват международните медии.

Църковната работа се води от декана на Уестминстър доктор Дейвид Хойл.

Проповедта ще бъде произнесена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби.

Огромни тълпи се събраха в съвсем цялостна тишина, с цел да следят по какъв начин покритият с знамена ковчег на кралицата, увенчан с императорската държавна корона, нейната сфера и жезъл, бяха пренесени постепенно до оръжейна карета от парламентарната зала Уестминстър, където беше изложен от предходната сряда.

Под крясъци и звуците на тръби и барабани каретата с оръжието - употребена при всяко държавно заравяне по-късно на кралица Виктория през 1901 година, беше изтеглена от 142 младши моряци от Кралските военноморски сили през Парламентарния площад до Уестминстърското абатство.

Преди началото на службата в 10:00 ч. по Гринуич теноровата камбана на хилядолетната черква удари 96 пъти на едноминутни шпации - по един за всяка година от живота на кралицата.

Най-дългогодишният монарх в английската история умря на 8 септември в Балморал, нейното леговище в Шотландската планина, след година на влошено здраве.

Нейният максимален наследник и правоприемник, крал Чарлз III, облечен в церемониална военна униформа, последва тържествената върволица дружно с тримата си братя и сестри.

Късно в неделя 73-годишният Чарлз и брачната половинка му, кралицата-консорт Камила, обявиха, че са " надълбоко трогнати " от потока от послания на обществеността.

" Тъй като всички ние се приготвяме да си кажем последно довиждане, желаех просто да употребявам тази опция, с цел да ви благодаря ", сподели той. /БГНЕС, Агенция Франс Прес, Гардиън

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР