Започна третото поред и първо за 2019 г. анкетно проучване

...
Започна третото поред и първо за 2019 г. анкетно проучване
Коментари Харесай

Пак питат бизнеса от какви работници има нужда

Започна третото подред и първо за 2019 година анкетно изследване на потребностите на работодателите от Агенцията по заетостта, като се моли към представителите на работодателски организации за по-висока интензивност от страна на бизнеса в анкетирането - сподели в Добрич на съвещанието на Областната комисия по претовареност шефът на дирекция „ Регионална работа по претовареност “ – Варна, Божидар Михайлов.

Работодателите, както и при предните анкети, ще имат опция да попълнят онлайн анкетен формуляр, в който да посочат от какви експерти със приблизително и висше обучение ще имат потребност, както и какви са потребностите им от служащи без специфична подготовка и фрагменти, притежаващи характерна дееспособност. Те ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които би трябвало да има търсеният от тях личен състав. Получените резултати за потребностите на бизнеса и администрацията ще очертаят потребностите им от работна мощ през идващите 6 месеца. Чрез изследването интервюираните могат да посочат и упованията си за нужните им експерти с висше и приблизително обучение след 3 до 5 години. Набраната информация ще се употребява при установяване на целите на регионалната и националната политика в областта на образованието, образованието и поощряване на заетостта – сподели още Михайлов.

В Добричка област бизнесът съвсем не се е вкючил в изследванията – сподели зам.-областният шеф Живко Желязков. „ За предните две акция има подадени към 150 формуляра, до момента в който в други градове компаниите били доста съпричастни ” – добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР