Започна третата седмица от руската инвазия в Украйна. Руската армия

...
Започна третата седмица от руската инвазия в Украйна. Руската армия
Коментари Харесай

Западът осъди атаката срещу детска болница в Мариупол. Загинаха трима души, сред тях и дете

Започна третата седмица от съветската инвазия в Украйна. Руската войска твърди, че превзела елементи от южния град Мариупол. Все повече страни осъждат вчерашния съветски удар против болница в града, при който са починали трима души, измежду тях и дете, осведоми БНР. Скоростта на съветската атака в Украйна се забавя, а случаите на дезертьорство и мародерство доста са се нараснали, сочи утринната сводка на украинската войска. Днес бяха отворени три евакуационни коридора от Сумска област. Бежанците от Украйна са към този момент над 2,3 милиона, сочат данните на Организация на обединените нации.

Близо 40 000 души бяха евакуирани единствено през вчерашния ден от Украйна.
Продължават сраженията на юг в Мариупол, на изток в Донецк, Таврия и Слобожанско, както и в Харков и Ахтирка. Украинската войска съумява да спре и съветското нахлуване към градовете Кривой Рог, Вознесенск и Миколаев. И тази заран столицата Киев осъмна под звука на сирените за въздушна паника. Най-малко 1300 цивилни са починали в Мариупол от началото на войната, настояват локалните управляващи. Украинската войска разгласява видеокадри от бомбардираната детска болница в Мариупол.

В региона на Киев през днешния ден - в 15-ия ден от съветската атака, украински танкове бяха употребявани за контраофанзива против съветските сили, заяви съветникът на вътрешния министър Вадим Денисенко. По думите му западно от Киев се водят артилерийски сражения.

Във видео, оповестено в обществените мрежи, украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия във военно прeстъпление:

„ Въздушната бомбардировка на болница е окончателното доказателство, че се прави геноцид на украинския народ. Европейци! Не можете да кажете, че не виждате какво става с украинците, какво се случи с Мариупол. Видяхте! Знаете! “.

Русия дефинира за подправена вест изказванията на украинските управляващи, защото „ болничното заведение от дълго време е превърната в щаб на военните “. Това е информативен тероризъм, обявиха от съветското Министерство на външните работи.

Губернаторът на Донецка област оповестява за 17 ранени при офанзивата против болничното заведение, включително и дами в родилното. Тези известия не могат да бъдат доказани. Русия дефинира изказванията на украинските управляващи като подправена вест, защото болничното заведение от дълго време е превърната в щаб на военните.

Дмитрий Полянски - първи заместител непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации написа в Туитър, че Москва е предизвестила още на 7 март, че болничното заведение е боен обект.

Белият дом дефинира офанзивата като варварска приложимост на мощ против цивилни, а английският министър председател Борис Джонсън я назова извратена. А генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш назова офанзивата „ ужасяваща “, както и прикани „ това безсмислено принуждение да спре “.

Междувременно Съединените щати предизвестиха, че Русия се готви да употребява биологични или химични оръжия в Украйна. Вашингтон разгласи още, че прехвърлянето на полски изтребители МиГ-29 в Украйна може да ескалира спора и по тази причина няма да бъде направено. Вместо това в Украйна се изпращат две батареи за противоракетна защита, а Лондон изпраща портативни ракетни системи в допълнение на 3-те хиляди противотанкови оръдия, изпратени към този момент.

Канада даде обещание да даде военно съоръжение на стойност 50 милиона $. Съединени американски щати показват, че към 6 000 съветски военнослужещи са убити в Украйна от началото на войната, само че прецизен брой на починалите не е допустимо да се откри.

Спешно финансиране с 1,4 милиарда $ за Украйна е утвърдено от Управителния съвет на Международния валутен фонд. Със средствата ще се помогне на Украйна да посрещне незабавните потребности на платежния си баланс, които произлизат от последствията на продължаващата война.

Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева съобщи, че съветската инвазия ще докара до дълбока криза тази година.

Mariupol. Direct strike of Russian troops at the maternity hospital. People, children are under the wreckage. Atrocity! How much longer will the world be an accomplice ignoring terror? Close the sky right now! Stop the killings! You have power but you seem to be losing humanity.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Еще одно видео из.

Зачем эти фашисты уничтожили детскую больницу????
— Украина Новости / Ukraine War (@ukrainenewstop)
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР