Започна строителството на яхтеното пристанище в Ларнака. Инвестицията е на

...
Започна строителството на яхтеното пристанище в Ларнака. Инвестицията е на
Коментари Харесай

Започна реализирането на огромен инфраструктурен обект

Започна строителството на яхтеното пристанище в Ларнака. Инвестицията е на стойност 1.2 милиарда EUR. Работата е разграничена на 4 стадия. Плановете са планът да бъде изцяло подготвен след 12 години. Това е най-голямата инфраструктурна инвестиция в Кипър за последните десетилетия.

Плановете за разширение на яхтеното пристанище в Ларнака бяха съпроводени от години закъснение и липса на вложители. През 2020 година търгът беше извоюван от израелско-кипърския консорциум Kition Ocean Holdings Ltd. Той ще разпредели място в пристанището за 600 места за яхти с дължина до 115 метра.

Първият стадий на строителство е планиран за пет години. Той планува основаването на цялата нужна инфраструктура, в това число нова пешеходна пътека до кея, както и построяването на път, водещ до известната околност Финикудес.

Във втората фаза ще бъдат построени жилищни здания, магазини, развлекателни уреди и паркинги. Предвижда се и основаване на площадка за ремонт и поддръжка на яхти и създаване на петзвезден хотел с аспект към региона на Финикудес.

В третата фаза се планува създаване на оборудване с 360-градусова панорама за гости, както и частни вили с басейни и места за стоянки, както и още един хотел от северната страна на кея.

В четвъртата фаза ще бъдат построени спомагателни частни вили, както и търговски площи за търговски обекти.

„ Това е значим ден за нас, ден, който всички сме чакали с години и за който се борим от десетилетия “, сподели кметът на Ларнака Андреас Вирас.

По предварителни оценки изгодата за локалната стопанска система от построяването на огромен план ще бъде към 120 млн. EUR годишно. Според кмета на Ларнака, планът ще сътвори сред 3000 и 4000 работни места и ще провокира голям интерес от задгранични компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР